Cu jucători care în sezonul trecut au evoluat în liga I, unde au terminat pe locul II, precum Axente, Luchin, Sepsi, Curtean, Goga sau Tameş, formaţia Poli Timişoara a reuşit să se impună vineri seară în jocul de debut al Seriei a II-a din Liga a II-a în faţa echipei FC Bihor, cu scorul de 2-0 (1-0).

Partida a fost începută bine de bihoreni, care în primele 10 minute şi-au creat două ocazii, prin Chiş şi Florean, dar apoi elevii lui Gheorghe Ghiţ au cedat iniţiativa, dând posibilitate gazdelor să atace mai mult.

Din păcate, în minutul 24, la o lovitură de colţ, executată de pe partea dreaptă, în direcţia de atac a bănăţenilor, Tamaş a trimis înalt în careu, de unde, din 7 metri, şi la o greşeală de marcaj a fundaşilor centrali orădeni, Scutaru s-a înălţat şi a reluat în partea stângă a lui Pogacsics, învingându-l.

La 1-0 pentru Poli, "roş-albaştrii" au revenit în atac, au construit mai mult, însă ocaziile au lipsit până către finalul primului mitan, când, în minutul 42, la o acţiune periculoasă a orădenilor, Florean a centrat foarte bine de pe dreapta, lovitura de cap a lui Mărkuş a trecut însă foarte puţin pe lângă stâlpul din partea stângă a portarului Lempets.

După pauză, jocul a fost echilibrat, controlat totuşi de Poli, care în minutul 54 a reuşit să mai înscrie o dată. Intrat pe partea dreaptă în careu, Scutaru i-a trimis la 10 metri, în centru, lui Axente, care a şutat puternic în stânga goalkeeperului FC Bihor şi scorul a devenit 2-0 pentru bănăţeni.

La avantajul de două goluri ale gazdelor, bihorenii au mai pierdut din prospeţime şi, cu toate că au încercat să pună în pericol poarta adversă, Rickets şi Axente de la timişoreni au trecut pe lângă majorarea scorului, ratând două ocazii clare.

În minutul 63, antrenorul Gheorghe Ghiţ l-a scos din teren pe fundaşul central, Muscă, cel care a fost şi căpitan de echipă, trimiţându-l în locul său pe Lupu. Nu au trecut decât 6 minute şi tehnicianul orădean a purces la o altă schimbare, l-a scos din teren pe Mărkuş şi l-a introdus pe Fl. Pop.

În minutul 74, Bârză intrat pe partea dreaptă, a şutat periculos din unghi, însă puţin pe lângă poartă. Două minute mai târziu, Poli a replicat cu un şut din interiorul careului a lui Rocha, pe lângă poartă însă.

În minutul 84, tot Poli trece pe lângă înscrierea unui nou gol. Goga a şutat foarte frumos din 15 metri, sub transversală, de unde a scos însă spectaculos Pogacsics. La faza imediat următoare, în minutul 85, Fl. Pop a primit o minge în careul timişorenilor şi a şutat periculos, dar în blocaj.

Ultimele minute de joc le-au aparţinut tot timişorenilor, care prin Goga şi Rickets au mai irosit două ocazii.

FC Bihor nu a evoluat rău, dar a dat peste o echipă experimentată, cu jucători valoroşi, care au ştiut de fiecare dată să-şi găsească culoar la fazele ofensive şi să pună în pericol poarta orădeană.

De la început, antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren, în jocul de la Timişoara, echipa: Pogacsics - Oltean, Muscă, Petrache, Moraru - Chiş, Danci, Selagea - Florean, Mărkuş, Bîrză. În partea a doua au mai fost introduşi însă şi Sorian, R. Lupu şi Fl. Pop.

În etapa viitoare, FC Bihor va primi, pe teren propriu, la sfârşitul săptămânii viitoare, replica celor de la Unirea Alba Iulia.

"Au fost două reprize diferite. În prima repriză ne-am creat două-trei ocazii, pe care nu am reuşit să le fructificăm, iar în momentul în care întâlneşti o echipă ca Poli Timişoara, aceste ocazii se pot răzbuna, ceea ce s-a şi întâmplat. În cea de-a doua repriză nu am mai putut reveni în joc, din păcate", a declarat la final antrenorul Gheorghe Ghiţ.