Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a suferit sâmbătă, pe teren propriu, o serioasă corecţie din partea rivalei din partea de vest a ţării, echipa arădeană UTA.

La capătul unui joc bine tacticizat al arădenilor, aceştia s-au impus cu un neverosimil scor pentru bihoreni, de 3-1.

Chiar dacă la început bihorenii au evoluat mai bine, treptat, şi pe fondul accidentărilor, dar şi ca urmare a golurilor primite, roş-albaştrii nu s-au mai regăsit, dând posibilitate UT-ei să se impună clar, la o diferenţă de două goluri.

Prima ocazie mai periculoasă a aparţinut oaspeţilor, în minutul 12 portarul Pogacsics a reuşit să reţină şutul trimis de Hidişan la colţul scurt. Trei minute mai târziu, acelaşi Hidişan a executat o lovitură liberă de la 18 metri, tot la colţul scurt, dar Pogacsics a fost atent şi de această dată şi a reuşit să reţină.

Atacurile la poarta orădeană au continuat şi, în minutul 23, cei aproximativ 3.000 de spectatori prezenţi pe stadionul din Oradea au asistat la deschiderea scorului. Căpitanul orădenilor, Oltean, a fost păcălit de traiectoria căpătată de minge, după ce aceasta a sărit din gazon, Drăghici a scăpat singur spre poartă, l-a depăşit pe Pogacsics şi a marcat în poarta goală.

Nu a trecut însă decât un minut şi bihorenii au replicat serios, Selagea reuşind să transforme o lovitură de la 11 metri, acordată de centralul Ştefănuţi la un duel între Moraru şi Varga în careul arădean.

Din păcate, până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic pe tabela de marcaj, însă în teren gazdele au suferit două pierderi importante. În minutul 32, suferind o întindere, Mărkuş a trebuit să fie schimbat, în locul său intrând Sfârlea.

În minutul 36, nou-intratul Sfârlea, pătruns în careu, a şutat la colţul scurt, însă porarul Smaranda a reuşit să deturneze în corner. Cea de-a doua pierdere la bihoreni s-a produs în minutul 44, când, grav accidentat, Moraru a trebuit să părăsească terenul, fiind înlocuit cu Petrache.

Repriza a doua nu a început bine pentru FC Bihor, care în minutul 51 a suferit o altă pierdere importantă dintre jucătorii de bază. S-a accidentat şi Sfârlea, antrenorul Gheorghe Ghiţ trimiţându-l în locul său pe Bârză.

Din păcate, în loc ca suporterii gazdelor să savureze un gol în poarta arădeană, în minutul 66 s-a produs tocmai contrariul. Hidişan, cel mai bun jucător de pe teren, a luat o acţiune pe cont propriu şi cu un şut pe colţul lung, l-a învins din nou pe Pogacsics.

După ce Purece, tot de la arădeni, în minutul 73, a şutat din unghi, mingea lovind bara, iar Florin Pop, în minutul 84, a şutat de la distanţă, pe lângă poarta UT-ei, a venit minutul 86, când arbitrul năsăudean Claudiu Ştefănuţi a dictat o lovitură de la 11 metri pentru arădeni, în urma unui henţ în careu. Lovitura liberă a fost transformată în gol de Drăghici şi astfel, UTA a reuşit să se impună la Oradea, poate nesperat la început, dar în faţa unei echipe care şi-a dezamăgit proprii spectatori.

La sfârşit, antrenorul orădean Gheorghe Ghiţ a recunoscut evoluţia bună a oaspeţilor, admiţând în acelaşi timp greşelile din defensiva formaţiei sale. "Am avut un joc extrem de dificil, din păcate, pe lângă absenţele lui Muscă şi Danci, care s-au resimţit în compartimentul defensiv şi cel median, s-au accidentat încă din prima repriză şi Mărcuş şi Moraru, iar în partea a doua şi Sfârlea. Toate acestea ne-au costat, nescuzând, în acelaşi timp evoluţia celorlalţi jucători. Sper totuşi ca pe această înfrângere să se reclădească o nouă echipă, fiindcă deocamdată nu mai avem acelaşi entuziasm şi aceaşi unitate de grup, precum în campionatul trecut", a declarat tehnicianul orădean.

De partea cealaltă, Roland Nagy, antrenorul UT-ei, şi-a felicitat jucătorii pentru rezultatul bun, susţinând că rezultatele negative au fost doar un accident şi că, "se va vedea, UTA va reveni la ceea ce a fost, o echipă cu pretenţii".


FC Bihor: Pogacsics - Ş. Moraru (min. 44 Petrache), S. Oltean (cpt), Deaconescu, Diarra - Selagea, Coroian, Sorian - Florean, Mărkuş (min. 32 Sfârlea, min. 51 Bârză), Fl. Pop

Antrenor: Gheorghe Ghiţ


CLASAMENT

clasament_13.jpg