Fotbaliştii de la FC Bihor au pierdut ultimul joc din anul 2023, joc pe care l-au susţinut miercuri, în cadrul ultimei etape din Grupa C a Cupei României. Formaţia orădeană a cedat cu scorul de 1-2, după ce şi la pauză era condusă cu 0-1, la Zalău, în compania echipei locale SCM.

Un gol în prima repriză

Roş-albaştrii au început bine meciul, au dominat primele 20 de minute, dar fără să pună în real pericol poarta adversă.

Gazdele au avut prima ocazie în minutul 23, când Mare a şutat de la 18 metri, dar puţin pe lângă bară. Acelaşi jucător zălăuan a primit în stânga, un minut mai târziu, a scăpat singur în careu, a pasat în dreapta pentru pătrunderea lui Nikolic, care a pus latul din 7 metri, dar portarul Pînzariu a respins în corner.

Momentele bune ale gazdelor au continuat şi în minutul 25, după o centrare din corner din dreapta, Nikoloc a pus capul din 5-6 metri și a trimis mingea în transversală, iar bihorenii au respins.
Aceste ocazii ale sălăjenilor au anunţat şi golul, care a venit în minutul 28, după o lovitură liberă de la distanță bătută în fața careului. Nikolic a preluat pe piept și a deviat în dreapta, pentru Cosmin Meșter, care a preluat și a șutat spectaculos din colțul careului, aproape în vinclul colțului scurt al porții.

Replica orădeană a venit în minutul 32, când Calugher a șutat din stânga, din fața careului, puțin peste transversală.

În repriza a doua, FC Bihor a încercat să atace mai mult, iar în minutul 73 Stoian a șutat cu dreptul de la circa 25 de metri, dar puțin peste transversală.

Șanse pe final

Deşi a avut posesia mai mult, echipa orădeană nu a reuşit să concretizeze. Ba mai mult, în minutul 79, după o lovitură de colţ de pe stânga, echipa gazdă a marcat şi golul al doilea. După o centrare în fața porții, Stefan Nikolic a oprit mingea în 3-4 metri cu stângul și a finalizat.

Golul de onoare al orădenilor a venit către final, în minutul 89, când Florin Chitaș a pătruns în careu pe stânga, a trecut în două rânduri de Sălăjan şi a șutat din 7-8 metri la poartă, la colțul scurt, iar goalkeeperul David Poptean a respins mingea direct în poarta sa.

În prelungiri, FC Bihor a presat, dar nu a mai reuşit golul egalizator, deşi în minutul 90+1 Sergiu Jurj s-a aflat într-o poziţie bună. A preluat la 12 metri și a șutat la poartă, goalkeeperul Poptean a fost ieșit din cadrul porții, însă Fărcășan a oprit pe linia porţii și a degajat, evitând egalarea. S-a terminat 2-1 pentru gazde, iar echipa orădeană a ajuns la al doilea eşec din acest sezon, după ce a mai pierdut o singură dată, tot în cupă, cu FCSB, scor 0-2.

Am controlat jocul, dar...

„Am pierdut un joc pe care, cred eu, l-am controlat, pentru că am avut o posesie mult mai bună decât adversarul. Am intrat destul de bine în joc, în primele 25 de minute, când ne-am creat oportunităţi, prin dezvoltarea jocului în zonele laterale, dar n-am găsit culoarele suficiente de finalizare. Am avut o ocazie mare la 0-0, după care o poziţie nefirească a defensivei pe o minge jucată lung, pe spaţiu liber, ne-a prins descoperiţi pe o zonă uşor laterală şi un şut de la 14-15 metri a deschis scorul. După gol am încercat să intrăm în joc, să ne creăm momente bune, pentru a egala. Şi în repriza a doua, acelaşi istoric, cu control al jocului de partea noastră, posesie bună, am intrat mult peste adversar, dar dintr-o fază fixă, pe marcaj ne-au surprins şi am luat golul doi. Din nou am intrat în joc, am venit peste adversar, ne-am creat ocazii, am marcat şi noi şi în final scorul a fost 2-1 pentru ei, dar pe un teren foarte greu, ceea ce pe noi ne dezavantajează, ca echipă tehnică, echipă căreia îi place să construiască de jos, să aibă posesia. Rezultatul este nemeritat. Dacă luăm jocul în ansamblu, ca posesie şi atitudine, cred că un egal era mai echitabil”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al echipei FC Bihor, Florin Farcaş.


SCM Zalău – FC Bihor Oradea 2-1(1-0)

Stadion: Municipal (Zalău)

Au marcat: Cosmin Meșter (min. 28), Stefan Nikolic (min. 79) / Florin Chitaș (min. 89)

SCM Zalău: Poptean – Sălăjan, Kascelan, Fărcășan, Cherecheș (min. 64 Culda) – Meșter (min. 64 Fl. Pop), Kun, Negrean (min. 64 Zimța), Mare (min. 70 Ct. Stoica) – Sg. Pop – cpt. (min. 79 R. Cristea) şi Nikolic. Antrenor: Cristian Lupuț

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Ric. Farcaș - cpt., Ioviță, Al. Stoian – Calugher (min. 75 Bactăr), Bg. Vasile (min. 63 M. Hosu) – Gunie (min. 63 Sorian), A. Moga (min. 75 Chindlea), I. Ban (min. 55 Chitaș) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaș

Au arbitrat: Valentin Porumbel (Olteniţa) - Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Gheorghiță Bălan (Piteşti)


Ultima etapă din Grupa C a Cupei României

Miercuri
SCM Zalău – FC Bihor Oradea 2-1

Joi, 7 decembrie, ora 20:45
FCU Craiova – FCSB
Dinamo – Oţelul Galaţi


Clasament:

1. Oţelul Galaţi 2 1 1 0 5-2 4 p

2. FCSB 2 1 1 0 3-1 4 p

3. FCU Craiova 2 1 1 0 2-1 4 p

4. SCM Zalău 3 1 0 2 3-6 3 p

5. Dinamo 2 0 1 0 2-2 2 p

6. FC Bihor Oradea 3 0 1 2 2-5 1 p

 

 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!