Deşi a evoluat foarte bine, FC Bihor a pierdut, sâmbătă, la Reşiţa, în primul joc oficial din noul an.

Fotbaliştii bihoreni au cedat cu 0-1 meciul disputat pe stadionul Mircea Chivu în faţa formaţiei Metalul, de pe locul al doilea al clasamentului. Cel puţin în acest joc, însă, echipa gazdă nu a arătat ca o fruntaşă a clasamentului.

FC Bihor a controlat prima parte a disputei şi şi-a creat cele mai clare ocazii de poartă, în timp ce primul şut pe poartă a gazdelor a venit abia în minutul 33. Unicul gol al partidei a fost marcat în repriza a doua, în minutul 62, de Istvan Szabo.

După primirea golului, FC Bihor a rămas în 10 jucători, pentru că mijlocaşul defensiv Ţoca a primit două cartonaşe galbene într-un interval de doar 10 minute, iar în minutul 66 a fost eliminat.

Cu toate acestea FC Bihor a fost aproape de egalare chiar în finalul partidei, când a ratat cea mai clară ocazie de gol prin Cr. Cigan, în minutul 86. Atunci, după o lovitură liberă executată de la 25 de metri, Cigan, din 6 metri şi singur cu portarul, a reluat cu capul însă goalkeaperul reşiţean a scos miraculos.

Astfel, FC Bihor nu a obţinut nici un punct în primul joc al noii stagiuni, dar totuşi rămâne pe poziţia a noua a clasamentului cu 14 puncte.

"Din punctul meu de vedere am făcut un joc bun până în minutul 60, un joc în care ne-am făcut simţită prezenţa foarte bine pe teren. Până în acel moment, echipa gazdă n-a avut nicio ocazie de gol, băieţii au arătat o atitudine foarte bună. Of-ul cel mare este însă că nu am reuşit să înscriem din ocaziile mari pe care le-am avut. Deşi am evoluat mai bine de 25 de minute în 10 oameni, noi tot am mai avut ocazii de a înscrie", a declarat la finalul partidei, antrenorul echipei FC Bihor, Călin Cheregi.

În jocul din această etapă, tehnicianul orădean a trimis în teren următoarea formulă: Fildan – Mihuţ (min. 72 Zanardini), Fl. – cpt., Bactăr, Letan – Fl. Pop, Ţoca (min. 66 eliminat), I. Cuc (min. 77 Haş), Cr. Andor (min. 68 Sorian) – Ember şi Cr. Cigan.

În celelalte partide ale rundei a 17-a din seria a doua a ligii a doua la fotbal, desfăşurate tot sâmbătă, CSM Râmnicu Vâlcea şi Olimpia Satu Mare au remizat cu scorul de 2-2, FC Olt a învins la Piteşti echipa CS Mioveni cu 1-0, iar Unirea Tărlungeni s-a impus la Pâncota, în faţa formaţiei locale Şoimii cu 4-0. FC Caransebeş a câştigat cu 3-0 la masa verde partida pe care trebuia să o dispute cu AFC Fortuna Poiana Câmpina, echipa prahoveană retrăgându-se din campionat. ACS Poli Timişoara a stat, dar a disputat un amical pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă, joc pe care l-a câştigat cu scorul de 5-1.

În ierarhia la zi, FC Bihor ocupă locul al 9-lea, cu 14 puncte, devansând formaţiile Şoimii Pâncota, de pe locul 10, care are 12 puncte, şi FC Caransebeş, de pe poziţia a 11-a, care a totalizat 10 puncte.

În etapa viitoare, fotbaliştii orădeni vor evolua sâmbătă, 7 martie, pe teren propriu, în compania liderului clamentului ACS Poli Timişoara.