După victoria de acasă cu Olimpia Satu Mare, fotbaliştii echipei FC Bihor şi-au continuat parcursul bun din faza play-aut a Seriei a II-a din Liga a II-a, miercuri, când, la Piteşti, a terminat la egalitate, cu scorul de 1-1, jocul pe care l-a disputat în etapa a IV-a în compania celor de la CS Mioveni.

La pauză scorul a fost 0-0, iar cei care au deschis scorul au fost bihorenii, în minutul 75, prin Ciprian Străuţ. Egalarea a survenit în minutul 83, prin M. Olteanu, la 5 minute de la eliminarea din teren a lui Fl. Pop.

După o primă repriză albă, în care totuşi orădenii au fost mai periculoşi, ratând o ocazie chiar în debut (în minutul 3, prin Străuţ, care a prins un şut bun, scos cu dificultate de portarul Popescu), în partea a doua, FC Bihor a început, de asemenea, mai bine şi în minutul 51 a trecut pe lângă deschiderea scorului. A fost atunci o lovitură de colţ de pe partea stângă, iar R. Lukacs a reluat cu capul puţin pe lângă poartă. În replică, în minutul 55, gazdele au atacat prin Galan, care a trimis cu capul din 6 metri, dar portarul Smaranda a respins.

După o serie de patru schimbări în cele două echipe, în minutul 75, FC Bihor a reuşit însă să înscrie, după o lovitură de colţ de pe partea dreaptă. Mingea, trimisă în careu, a fost deviată şi, de pe linia porţii, C. Străuţ a împins-o în poartă.

În minutul 78 însă FC Bihor a rămas în inferioritate numerică, după ce Florin Pop a luat al doilea cartonaş galben în doar două minute şi a fost eliminat. Ultimul din ele pentru un henţ la marginea careului, prin care a împiedicat o centrare. Lovitura liberă a fost executată de Cheţan, însă peste poartă.

Având un om în plus, argeşenii au reuşit să înscrie şi ei în minutul 83, după o centrare de pe partea stângă, M. Olteanu marcând cu capul, bară-gol.

"A fost un joc echilibrat, în care noi am marcat primii şi poate cu puţin noroc puteam chiar câştiga. Echipa din Mioveni a avut posesia, dar asta s-a dovedit şi în Liga Campionilor, de exemplu, că nu e neapărat un atu. Noi suntem o echipă de tranziţie, care ne-am făcut bine treaba azi", a declarat, la finalul partidei, antrenorul bihorenilor, Alexandru Pelici.


CS Mioveni - FC Bihor 1-1(0-0)

Au marcat: M. Olteanu (min. 83) / Străuţ (min. 75)

CS Mioveni: O. Popescu - Cotigă, Bg. Stoica (cpt.), Cip. Negoiţă, Cheţan - A. Popa, Biceanu, Al. Răuţă (min. 70 M. Olteanu), Galan (min. 64 M. Vintilă) - Ayza, D. Ene (min. 58 Mazilu). Antrenor: Marius Stoica

FC Bihor: Smaranda - Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, R. Lupu (min. 87 Mihuţ) - C. Străuţ, M. Stancu (min. 80 Sorian) - Fl. Pop, Bic, Cigan (min. 74 M. Popa) - R. Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti) - Marian Truţă (Sirineasa) şi Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).


În cealaltă partidă de miercuri din etapa a IV-a a fazei play-out din Seria a II-a a Ligii a II-a, Olimpia Satu Mare a învins UTA Arad cu 4-0, însă arădenii au prezentat din nou echipa de juniori. Minerul Motru a stat.

În clasament, FC Bihor ocupă în continuare locul III, cu 23 de puncte, devansat fiind de Olimpia Satu Mare, care a totalizat acum 27 de puncte, şi CS Mioveni, cu 24 de puncte.

Pe locul IV se află UTA, cu 15 puncte, pe poziţia a V-a, Minerul Motru, cu 9, iar pe ultimul loc, al VI-lea, FC Univ. Craiova, cu 6 puncte. Echipa olteană este retrasă însă din campionat.

În etapa viitoare, sâmbătă, 10 mai FC Bihor va avea liber.