Fotbaliştii de la FC Bihor au terminat la egalitate, scor 1-1, primul joc al semifinalei barajului de promovare în Liga a II-a, pe care l-au disputat miercuri seara în deplasare, pe terenul echipei doljene ACSO Filiaşi.

La pauză scorul a fost 0-0, iar golul echipei orădene a fost reușit de Adrian Gîdea, în minutul 60, el deschizând scorul cu un şut frumos de la 14 metri, înspre vinclul din dreapta portarului gazdelor. Echipa din Filiaşi a reuşit însă să egaleze şase minute mai târziu, prin Dănuţ Scuturoiu.

Au dominat prima repriză

Prima repriză a fost controlată de jucătorii echipei FC Bihor, care au avut mai mult posesia şi şi-au creat o ocazie mare în minutul 37, când au trimis mingea în bară. Prima acţiune ofensivă mai periculoasă s-a petrecut însă în minutul 11, când, după o lovitură de colţ executată de pe stânga, roş-albaştrii au trimis mingea prin faţa porţii, dar n-a fost cine să reia spre poartă. Apoi, în minutul 27, Sergiu Ciocan a avut o incursiune periculoasă în careul gazdelor, pe partea dreapta, s-a apropiat de colţul careului mic, dar a şutat în blocaj.

În minutul 37 s-a petrecut cea mai mare ocazie a primei reprize. După o centrare de pe stânga a orădenilor, mingea a fost respinsă de fundaşii formaţiei doljene în lateral, în partea dreaptă. Sergiu Ciocan a recuperat şi a centrat în careu, de unde Alexandru Stoian a reluat cu capul, la colţul lung, dar mingea a lovit bara din partea dreaptă a portarului, iar apoi pericolul a fost îndepărtat de jucătorii echipei din Filiaşi.

foto: FC Bihor - Alex Covaci

Euro-gol reuşit de Adrian Gîdea

FC Bihor a început bine şi repriza a doua, iar în minutul 46, Adrian Gîdea a recuperat o minge la 20 de metri de poarta adversă, a intrat în careu şi a şutat, singur cu portarul, pe lângă bară.

În minutul 60, orădenii au reuşit să deschidă scorul, după ce acelaşi Adrian Gîdea, aflat pe partea dreaptă, a controlat bine o minge, a intrat în suprafaţa de pedeapsă şi a şutat de la circa 14 metri, în diagonală la colţul lung, înspre vinclu, şi portarul gazdelor a fost învins, orădeanul reuşind, astfel, un gol frumos.

După primirea golului, gazdele au avut reacţie şi au început să fie mai periculoase, dar Mihai Pînzariu a scos şutul trimis în minutul 61 pe colţul scurt. Totuşi, în minutul 66 echipa din Filiaşi a reuşit să înscrie golul egalizator, după o lovitură de colţ executată de pe dreapta. Mingea a fost trimsă în careu, la colţul careului mic, la prima bară, de unde, Dănuţ Scuturoiu a reluat cu capul la colţul scurt, iar portarul Pînzariu a fost învins, scor 1-1.

După marcarea golului, jucătorii echipei gazdă au prins curaj, jocul fiind unul echilibrat în minutele care au urmat. FC Bihor a avut însă o ocazie foarte mare în minutul 72, când, în urma unei lovituri de colţ de pe partea stângă, mingea a fost trimisă de Sergiu Jurj cu capul, din doar 2 metri, peste poartă.

Ultima acţiune mai periculoasă a jocului s-a consemnat în minutul 77, după o lovitură liberă a gazdelor, când mingea a fost reluată cu capul din 8 metri, dar pe lângă poarta lui Pînzariu.

Ultimele minute ale jocului i-au regăsit pe orădeni atacând, dar nu au mai reuşit să pună în real pericol poarta apărată de Yanis Gageatu. Astfel, meciul s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1.

foto: FC Bihor - Alex Covaci

Calificarea se va decide sâmbătă

Este totuşi un rezultat bun pe care FC Bihor l-a obţinut în deplasare în această primă manşă, urmând ca returul să îl dispute pe teren propriu, sâmbătă, 25 mai, de la ora 17:30.

„A fost o partidă destul de echilibrată doar în unele momente ale jocului. Per ansamblu, noi am început destul de bine, am controlat jocul, ne-am creat două-trei momente bune de a marca, am şi avut o ocazia mare, o bară, a lui Stoian, apoi o ocazie a lui Ciocan. Despre joc, pot să spun doar că în prima repriză mi-aş fi dorit ca echipa să aibă mult mai mult curaj. Am fost puţin temători şi un pic ezitanţi în ceea ce înseamnă construcţia în zona mediană, dar în a doua repriză parcă am început mai bine, am controlat jocul, am marcat, am avut 1-0, dar apoi a venit o fază fixă la care am luat gol, după un corner. Rezultatul mă nemulţumeşte, pentru că aveam oportunitatea să câştigăm, dacă aveam mai multă încredere şi mai mult curaj, dar, până la urmă, eu spun că este un rezultat care ne dă încredere şi ne dă speranţe pentru calificare”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.


ACSO Filiaşi – FC Bihor Oradea 1-1 (0-0)
Au marcat: D. Scuturoiu (min. 66) / Ad. Gîdea (min. 60)
ACSO Filiaşi: Y. Gageatu – Al. Armăşelu, M. Florea (min. 46 S. Popa), V. Vîlcică (min. 77 D. Guţă), Ed. Dina, D. Stăiculescu, Al. Mituleţu, D. Rogoveanu – cpt., R. Petre (min. 90+3 Al. Vulpe), D. Scuturoiu şi Al. Cioablă. Antrenor: Victor Naicu
FC Bihor Oradea: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, Al. Stoian – V. Calugher (min. 59 Fl. Chitaş), R. Farcaş – cpt., A. Vînău (min. 80 A. Moga) – Sg. Ciocan (min. 68 Bg. Vasile), Sg Jurj (min. 80 L. Tincău) şi Ad. Gîdea. Antrenor: Florin Farcaş.
Au arbitrat: Eduard Ioniţă (Tulcea) - Daniel Vlase (Galaţi) şi Florin Iftode (Târgu Bujor - Galaţi). Arbitru de rezervă: Florin Adrian Sava (Vânători - Galaţi). Observator pentru arbitri: Bogdan Velicu (Bucureşti). Delegat pentru joc: Laurenţiu Dumitru Nistor (Moreni - Dâmboviţa).


Rezultatele jocurilor din manşa tur a semifinalelor barajului de promovare în Liga a II-a:

CSM Focşani 2007 - CSM Bucovina Rădăuţi  2-0

ACS FC Bacău - AFC Metalul Buzău  1-0

SC Popeşti-Leordeni - CS Afumaţi  0-1

AFC Dunărea 2005 Călăraşi - CS Dinamo Bucureşti  1-3

ACS Vediţa Coloneşti - AFC Câmpulung – Muscel 2022  0-0

ASC Olimpic Zărneşti - SCM Râmnicu Vâlcea  0-1

SSU Politehnica Timișoara - CSC Ghiroda şi Giarmata Vii  0-2

ACSO Filiaşi - FC Bihor Oradea  1-1

CSM Sighetu Marmaţiei - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud  0-0

CS Unirea Ungheni 2018 - SCM Zalău  3-0

Jocurile din manşa retur sunt programate sâmbătă, 25 mai, de la ora 17:30.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!