Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a încheiat la egalitate, cu scorul de 0-0, jocul disputat sâmbătă în deplasare, la Piatra Olt, în compania formaţiei locale FC Olt, în ultima etapă din actuala ediţie a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a.

Echilibrat în prima parte, meciul a fost controlat de bihoreni în partea a doua a mitanului secund, când şi-au creat mai multe ocazii decât adversarii.

În minutul 20, după un început mai bun al gazdelor, Diarra a centrat în careu, Ov. Popa a reluat spre poartă, mingea s-a dus însă pe lângă bară.

În replică, însă, în minutul 32, Melcea a executat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, dar mingea s-a oprit în plasa laterală.

În partea a doua, tot gazdele au început mai bine şi în minutul 70, la o lovitură liberă periculoasă de la 17 metri pentru FC Olt, Burcea i-a aşezat mingea lui Coedan, care a şutat pe jos, portarul Popescu a agăţat balonul cu piciorul, reuşind să respingă.

În minutul 73, Florean a trimis un şut la colţul scurt de pe stânga, dar Bugiu a reţinut fără probleme.

FC Bihor şi-a intensificat atacurile în final şi în minutul 84 s-a creat o ocazie mare pentru orădeni, după o centrare de pe dreapta, debutantul Bacter a reluat cu capul din 6 metri, pe lângă bară.

S-a încheiat, astfel, la egalitate, cu scorul de 0-0, un joc care o plasează pe FC Bihor pe poziţia a VIII-a clasamentului final.

"A fost un meci disputat. Puteam obţine mai mult pe final, dacă Bacter nu rata acea ocazie imensă. Totuşi sunt mulţumit că am putut să promovăm doi jucători, Ovidiu Popa şi Bacter, care au debutat şi au avut o evoluţie bună", a declarat după joc antrenorul orădean Gheorghe Ghiţ.

În meciul de la Piatra Olt, FC Bihor a evoluat în formula: Popescu - Zanardini, Oltean (cpt.), Petrache, Diarra - Florean, Danci, M. Popa (min. 82 Bacter), Ov. Popa (min. 67 Selagea) - Bic (min. 46 Hadăr), Sorian.

Dintre celelalte partide ale ultimei runde din Liga a II-a, Seria a II-a, s-a mai remarcat victoria la scor a băimărenilor de la FC Maramureş, 6-1, cu Mureşul Deva, precum şi victoria la scor de neprezentare a arădenilor de la UTA, cu FC Argeş.

Cu toate că s-a situat pe primul loc în clasament, Poli Timişoara nu a promovat în prima ligă, din cauza nelicenţierii, în schimb au făcut acest pas Gloria Bistriţa şi Gaz Metan Severin. Echipele care au retrogradat sunt: Juventus Bucureşti, Mureşul Deva şi Arieşul Turda.


Rezultatele ultimei etape din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal:

ALRO Slatina - Gloria Bistriţa 0-0
FC Olt - FC Bihor 0-0
FC Timişoara - CSM Rm. Vâlcea 2-2
Unirea Alba Iulia - Arieşul Turda 3-0
Gaz Metan Severin - Juventus Bucureşti 2-0
UTA Arad - FC Argeş 3-0
FC Maramureş - Mureşul Deva 6-1
Luceafărul Oradea - Chindia Târgovişte 1-0


Clasament:

clasament etapa 30.jpg