Conducerea FC Bihor Oradea a mai anunţat, joi seară, oficializarea a două transferuri. De această dată este vorba despre doi tineri jucători, consideraţi de perspectivă: atacantul Andreas Chiriţoiu (foto stânga) şi mijlocaşul central David Sala (foto dreapta).

Andreas Cătălin Chiriţoiu este născut la 26 octombrie 2003 în Braşov şi a ajuns ca la vârsta de 15 ani să facă pasul către FCSB, unde a jucat la juniori până la 17 ani. La această vârstă, a luat deja contactul cu seniorii şi cu Liga a II-a, pentru că a plecat la Unirea Constanţa, echipa cu care a evoluat în eşalonul secund timp de doi ani.

Potrivit clbului orădean, Andreas a participat la Campionatul European cu echipa naţională U19 în Slovacia, în 2022, fiind golgheterul acestei generaţii. El a ajuns apoi la Oţelul Galaţi, echipă cu care a obţinut promovarea în prima ligă, după care, pentru o scurtă perioadă, a făcut parte şi din lotul celor de la CS Tunari. Ultima echipă la care a evoluat este Progresul Spartac, în liga a II-a.

Andreas Chiriţoiu a semnat pentru trei sezoane cu FC Bihor.

„Pentru mine acest transfer înseamnă foarte mult, pentru că, în aceste zile de când sunt aici am observat că mă pot dezvolta foarte bine ca jucător. Am văzut că este un staff foarte bun şi profesionist, iar colegii sunt foarte ok. Mi se pare că este un grup foarte unit şi cred că putem face o treabă foarte bună împreună. În primul rând ne dorim să ne menţinem în Liga a II-a, acesta fiind un lucru foarte important. Dar o să luăm fiecare meci în parte, pas cu pas, şi, dacă ne ajută Dumnezeu, dacă nu în acest an, în celălalt, sper să promovăm în prima ligă”, a declarat Andreas, după semnarea contractului.

Şi David Sala este tot braşovean

La rândul său, David Sala este născut la 24 august 2004, tot în Braşov, şi evoluează pe postul de mijlocaş central. El a activat trei ani la Craiova, unde a făcut parte din clubul CSU. În iarna acestui an, a fost împrumutat până acum la CSM Alexandria, echipă cu care a evoluat în Liga a II-a.

Şi David Sala a semnat tot pentru trei sezoane cu clubul orădean.

„Sunt bucuros că am ajuns aici, am semnat pentru trei ani. Eu sunt mijlocaş central, atât ofensiv, cât şi defensiv, dar pot evolua, la nevoie, şi fundaş central, unde consideră antrenorul. Primul obiectiv cu FC Bihor este să rămânem în Liga a II-a, dar visul nostru este să promovăm în Liga I, ori în acest sezon, ori în sezonul următor, cât mai repede cu putinţă”, a fost prima declaraţie a lui David, după semnarea contractului.

A plecat Andrei Vînău

Pe de altă parte, echipa orădeană a anunţat zilele trecute că nu mai continuă colaborarea cu jucătorul Eric Andrei Vînău, căruia i-a expirat împrumutul de la U Cluj pe data de 30 iunie. Andrei Vînău a venit în iarnă la FC Bihor şi a strâns 15 jocuri din cele 16 partide oficiale desfăşurate în acest an.

Fotbaliştii de la FC Bihor se mai pregătesc până duminică pe plan local, urmând ca apoi să plece în cantonament în Ungaria, unde vor sta opt zile, până pe 14 iulie.

Având în vedere că în prima etapă a pregătirilor la antrenamente au participat aproape 40 de jucători, se aşteaptă ca în zile următoare clubul să anunţe şi jucătorii la care va renunţa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!