Bihoreanul Ioan Filip, fotbalist la FC Botoşani, revine la Oradea, după 14 ani în care a strâns peste 300 jocuri în echipe din liga l. FC Bihor a anunţat, sâmbătă, transferul sportivuui care va evolua pe postul de mijlocaș defensiv și a semnat pentru o perioadă de trei sezoane cu clubul orădean.

„Ioan Filip vine direct din liga I să sprijine proiectul FC Bihor, după ce în sezonul trecut el a evoluat pentru FC Botoşani”, a anunțat conducerea clubului orădean, într-un comunicat.

Născut la 20 mai 1989, în Ștei, Ioan Filip a început fotbalul la clubul Minerul Ștei, unde a și debutat la seniori. Apoi a ajuns la Luceafărul Oradea, de unde a fost transferat la FC Bihor, club pentru care a evoluat până în 2010, când a plecat la Oţelul Galaţi.

În cariera lui, au urmat apoi echipele: Petrolul Ploieşti, Viitorul Constanţa, Debrecen, Dinamo Bucureşti, U Cluj Napoca, Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani.

De menționat că în anul 2011, Ioan Filip a devenit campion național cu Oțelul Galați și apoi câștigător al Supercupei României. El a adunat în total peste 300 de meciuri în prima ligă din România și Ungaria, înscriind și 16 goluri în primul eșalon.

Ioan Filip evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și a semnat pentru o perioadă de trei sezoane cu clubul orădean.

”Sunt fericit că îmbrac din nou tricoul clubului care mi-a deschis calea spre Liga I. Vin să ajut clubul după 14 ani de când am plecat, și sper ca împreună cu ajutorul suporterilor bihoreni să reușim să-l ducem spre liga I. Începem un proiect în care avem nevoie de timp și răbdare, și cu siguranță doar împreună putem reuși. Hai Bihoru!”, este mesajul transmis de Ioan Filip, după semnarea contractului de sâmbătă.

Roș-albaștrii au anunțat, astfel, până în prezent trei transferuri de jucători în această vară, cele ale lui Ioan Hora, Ionuț Ban și Ioan Filip, toți trei fiind jucători bihoreni, așa cum a promis președintele clubului, George Tătar, la conferința de presă de  sâmbăta trecută, când l-a prezentat pe directorul tehnic argentinian Gustavo Aragolaza.