Atmosferă frumoasă la început de joc pe Stadionul Municipal sâmbătă, în debutul returului Ligii a II-a. Organizatorii au oferit flori pentru doamnele şi domnişoarele prezente la meci, cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, iar trei mingi cu autografele jucătorilor au fost trimise în tribună de trei fotbalişti ai FC Bihor.

Chiar dacă în prima repriză FC Bihor a dominat copios, ratând şi două ocazii clare, prin Mărkuş, printre care şi un penalty, şi în partea a doua lucrurile s-au precipitat, astfel că cei prezenţi la joc nu au plecat tocmai fericiţi, după o remiza albă. Scorul duce FC Bihor pe locul al V-lea, în timp ce o victorie, indiferent de scor, ar fi plasat echipa pe poziţia secundă.

Dezamăgirea a fost exprimată la conferinţa de presă de după joc şi de antrenorul principal Gheorghe Ghiţ, care a declarat: "Speram să debutăm cu dreptul, dar nu am reuşit acest lucru în faţa unei echipe bine organizată în defensivă. Probabil că nici terenul nu ne-a avantajat, dar noi trebuia să ne adjudecăm astăzi cele trei puncte, care erau foarte importante".

Referitor la lovitura de pedeapsă ratată de Mărkuş în prima repriză, în minutul 22, Gheorghe Ghiţ a spus: "Chiş trebuia să execute, dar în momentul în care un alt jucător se duce hotărât să dea el, antrenorul nu intervine. Ne pare rău însă că a ratat Mărkuş".

Adrian Mărkuş a trimis în partea dreaptă a porţii oaspeţilor, portarul Pampera reuşind să reţină în doi timpi. Această lovitură de la 11 metri a fost acordată de arbitrul Cătălin Busi, din Râmnicu Vâlcea, ca urmare a unei intervenţii neregulamentare în careu a lui Pocian asupra lui Cr. Cigan. Şase minute mai târziu, acelaşi Mărkuş a fost foarte aproape de a deschide scorul, însă şutul său, pe jos, din 8 metri a lovit stâlpul din partea stângă a porţi lui Pampea.

În partea a doua a jocului, FC Bihor a început decisă să tranşeze victoria cât mai repede cu putinţă, dar nu a fost găsită calea spre gol, astfel că încet, încet, lucrurile s-au mai calmat, iar în final, pe fondul precipitării orădenilor, vârful de atac al turdenilor, Hadăr, era să dea lovitura.

În cele din urmă s-a încheiat 0-0, un joc care mulţumeşte echipa oaspete, în timp ce pe FC Bihor o plasează pe poziţia a V-a a clasamentului, înaintea meciului de sâmbăta viitoare, de la Sibiu, cu lidera ierarhiei, echipa locală Voinţa.

În jocul cu Arieşul Turda, FC Bihor a evoluat în următoarea formulă: Pogacsics - Morar, Muscă, Deaconescu, Iuhas - Chiş, Coroian, Sorian (min. 77 Birtalan) - Florean, Cr. Cigan (min. 70 Bârză) şi Mărkuş (min. 85 Fl. Pop).

Dintre celelalte partide ale etapei a XVI-a, s-a remarcat, în mod special, egalul de 0-0 obţinut de Voinţa Sibiu la Mioveni pe terenul echipei locale CS, în derbiul rundei. UTA s-a impus la limită, cu 1-0, în faţa propriilor suporteri, în meciul cu FC Argeş, şi a luat faţa orădenilor în clasament, urcând pe locul IV. De asemenea, cu golul marcat, arădeanul Adrian Voiculeţ l-a întrecut în fruntea clasamentului golgeterilor pe Mărkuş, care cu cele 9 reuşite, rămâne pe poziţia secundă.


Rezultatele etapei a XVI-a (prima a returului) Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal:

ACSMU Politehnica Iaşi - ACU Arad 2-0
FC Bihor Oradea - Arieşul Turda 0-0
CSM Râmnicu Vâlcea - Gaz Metan CFR Craiova 1-0
Unirea Alba Iulia - ALRO Slatina 1-2
FC UTA Arad - FC Argeş Piteşti 1-0
CS Mioveni - Voinţa Sibiu 0-0

Partidele Minerul Lupeni - Petrolul Ploieşti şi FC Silvania Şimleu Silvaniei - Mureşul Deva nu se dispută, deoarece ambele echipe gazdă s-au retras din campionat. Cea de-a doua partidă va fi omologată cu scorul de 3-0 în favoarea Mureşului Deva.


Clasament:

1. Voinţa Sibiu 31 p
2. CS Mioveni 29 p
3. Petrolul Ploieşti 28 p
4. FC UTA Arad 27 p
5. FC Bihor Oradea 27 p
6. ALRO Slatina 25 p
7. ACS MU Politehnica Iaşi 24 p
8. CSM Râmnicu Vâlcea 19 p
9. Gaz Metan CFR Craiova 17 p
10. FC Argeş Piteşti 17 p
11. Mureşul Deva 16 p
12. Arieşul Turda 16 p
13. ACU Arad 13 p
14. Unirea Alba Iulia 12 p
15. Silvania Şimleu Silvaniei 10 p
16. Minerul Lupeni 0 p