Formaţia de fotbal fanion a judeţului, FC Bihor, îşi continuă în aceste zile antrenamentele pe plan local, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", la Băile Felix şi la Baza Sportivă de la Salonta. La Băile Felix se desfăşoară pregătirea fizică, iar la stadioanele din Oradea şi Salonta, sportivii pregătesc returul de campionat şi din punct de vedere tehnico-tactic.

Dacă la reunire lotul echipei orădene a fost unul numeros, cu 45 de jucători, între timp acesta s-a mai subţiat, astfel că în prezent tehnicienii orădeni mai au la dispoziţie 30 de fotbalişti.

O parte dintre juniorii care s-au pregătit cu echipa de seniori la început şi-au reluat locul la grupele lor, iar în ceea ce priveşte jucătorii aflaţi în probe, cu excepţia atacantului Adrian Hadăr (22 de ani - 1,92 m), s-a renunţat la toţi.

Hadăr a fost legitimat în ultima perioadă la Arieşul Turda. Din păcate, acesta a suferit o accidentare la nas la ultimele antrenamente şi va fi indisponibil cel puţin o săptămână, urmând să rateze primul joc amical. Cu toate acestea, antrenorul Stelian Farcău susţine că s-a edificat asupra potenţialului său şi, din punctul său de vedere, poate rămâne în lotul echipei.

Între ceilalţi jucători care s-au aflat în probe, Sălăjan (Gloria Arad) şi Şorlea (Avântul Reghin) nu au impresionat la jocul şcoală desfăşurat sâmbătă la Salonta, iar cei doi zambieni, Rodrick Kabwe şi Lewis Macha, deşi "sunt interesanţi, cu diferite calităţi", după cum susţine antrenorul Stelian Farcău, nu au fost opriţi în lot.

Un alt jucător la care s-a renunţat în această iarnă este portarul Teodor Stroescu (19 ani), care are probleme cu greutatea. În locul său a fost adus însă tânărul Raul Avram (18 ani - 1,94 m) de la Heniu Prundu Bârgăului, din Liga a IV-a, care şi-a făcut junioratul la Gloria Bistriţa şi se anunţă de perspectivă.

"Toţi jucătorii se pregătesc foarte bine. Sunt în grafic cu pregătirea, din toate punctele de vedere, atât fizic, cât şi tactic", a declarat tehnicianul Stelian Farcău.

În primul joc de verificare din această iarnă, FC Bihor va întâlni sâmbătă, de la ora 11, la Alparea, echipa locală, Tricolorul, liderul la zi al clasamentului Ligii a IV-a, seria judeţului Bihor.