Fotbaliştii de la FC Bihor dispută în acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, 1 iunie, jocul din prima manşă a fazei finale a barajului pentru accederea în Liga a II-a. Roş-albaştrii vor întâlni de la ora 18 echipa timişeană CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Este vorba despre o echipă care a câştigat Seria a 7-a a Ligii a III-a şi care în semifinalele barajului a eliminat Politehnica Timişoara.

Echipa orădeană s-a deplasat în cursul dimineţii de joi spre Arad, unde este cazată în aceste zile. Jucătorii pregătiţi de antrenorul Florin Farcaş au programate antrenamente joi și vineri, la Arad, iar sâmbătă, în ziua meciului, se vor deplasa spre Ghiroda.

Cel mai important moment

„Ne aflăm înaintea celui mai important moment de la reînfiinţarea clubului, înaintea barajului final pentru promovarea în Liga a II-a. Noi suntem foarte optimişti. Vreau să le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi. I-am simţit aproape. Ne dorim să fie alături de noi la meciul retur de acasă, dar şi la jocul din deplasare, pentru că la meciul de sâmbătă avem 150 de locuri rezervate. Având în vedere că acolo e un stadion foarte mic, este un număr consistent de locuri şi îi aştept să se înscrie, să vină alături de echipă şi acolo, pentru a ne susţine”, a declarat preşedintele FC Bihor, George Tătar, în cadrul conferinţei de presă organizate joi la Stadionul Iuliu Bodola, înaintea deplasării spre Arad.

Clubul orădean a pus din nou la dispoziţie transport gratuit suporterilor pentru jocul de sâmbătă, iar cei care optează să se deplaseze cu maşinile proprii îşi vor primi la intrarea pe stadion biletele rezervate.

De asemenea, George Tătar a anunţat că biletul de intrare la meciul retur de miercuri, 5 iunie, va costa tot 10 lei, iar publicul este aşteptat într-un număr cât mai mare.

„Sperăm la promovare”

„Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Echipa este cu un moral bun, după un prim baraj câştigat. Nu avem nicun motiv pentru care să ne temem, cred că suntem îndreptăţiţi să sperăm la promovare, iar echipa a avut un parcurs şi o evoluţie foarte bună. Se simte în echipa noastră o uşoară descărcare de presiunea care a persistat la semifinala barajului, pentru că, se ştie, noi am mai avut anii anteriori două jocuri de baraj când n-am trecut de această fază. Jucătorii au acum o altă încredere înaintea jocurilor care urmează”, a declarat antrenorul Florin Farcaş.

Tehnicianul echipei orădene nu se confruntă cu vreo problemă de efectiv înaintea duelului de sâmbătă, tot lotul fiind valid.

Totuşi, atrage atenţia asupra adversarului din finala barajului: „Întâlnim un adversar destul de incomod, având în vedere maturitatea pe care o au jucătorii lor. Trebuie să ţinem cont că este o echipă foarte experimentată pentru acest nivel, au nu mai puțin de 6 - 7 jucători în lot cu vârste de peste 30 de ani, jucători care au activat la nivel de Liga I, cu foarte multe meciuri”.

„Aşteptăm cu nerăbdare meciul”

La conferinţa de presă de joi a fost prezent şi golgheterul Sergiu Jurj, care a spus: „Parcursul pe care l-am avut în întregul campionat şi jocul pe care îl prestăm ne fac să fim încrezători. Noi suntem montaţi şi aşteptăm cu nerăbdare meciul de sâmbătă şi returul de miercuri. Din punctul meu de vedere, obiectivul comun primează. Chiar nu contează cine marchează, dacă o să marchez eu, cum am făcut-o de atâtea ori, voi fi şi mai bucuros, dar tot ce am în cap e să promovăm”.

Reamintim că în semifinale FC Bihor a eliminat echipa doljeană ACSO Filiaşi, în timp ce CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a trecut de Politehnica Timişoara. De asemenea, cele două echipe şi-au câştigat seriile din care au făcut parte. FC Bihor a fost prima în Seria a 8-a, în timp ce CSC Ghiroda a terminat pe primul loc în Seria a 7-a. Totuşi, echipa orădeană este singura echipă neînfrântă în acest sezon al eşalonului al treilea.

Pentru jocul retur de la Oradea, programat miercuri de la ora 17:30, biletele au fost puse joi în vânzare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!