Echipa orădeană FC Bihor a revenit în fruntea clasamentului Seriei a II-a din Liga a II-a de fotbal, după ce sâmbătă a reuşit să se impună la Alba-Iulia cu scorul de 1-0 în faţa echipei locale Unirea. Unicul gol al confruntării l-a reuşit Mădălin Popa în minutul '85.

Deşi avea în faţă un adversar motivat în lupta pentru evitarea retrogradării, formaţia fanion a judeţului a reuşit să cucerească, pe stadionul Cetate, toate cele trei puncte puse în joc.

După o primă repriză mai echilibrată, în care orădenii şi-au creat câteva ocazii, prin Mărkuş, Florin Pop şi Chiş, dar şi gazdele au replicat prin Kamara, în repriza a doua, roş-albaştrii au pus presiune pe adversar şi, cu cinci minute înainte de final, au izbutit să dea lovitura de graţie.

În urma unui corner, mingea a fost trimisă înalt în careul mare al gazdelor, la 7-8 metri de poarta lui Pascal, de unde Mădălin Popa s-a înălţat şi a reluat cu capul în plasa porţii gazdelor, marcând un gol foarte important.

În minutul '90, gazdele au avut o ocazie uriaşă, însă portarul Pogacsics s-a aflat la post şi a reuşit să-şi salveze echipa de la pierderea a două puncte extrem de valoroase în economia finală a clasamentului.

La fluierul de începere al partidei, antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren echipa: Pogacsics - Oltean, Muscă, Deaconescu, Lupu - Chiş, Danci, Sorian - Florean, Mărkuş, Florin Pop. În partea a doua au mai fost introduşi Sulea, Mădălin Popa şi Cristian Cigan.

La sfârşitul jocului, tehnicianul orădean a ţinut să sublinieze că cele trei puncte câştigate de echipa sa au fost muncite. "Veneam după trei săptămâni de pauză, era foarte important să reintrăm în ritmul jocurilor. A fost un joc foarte disputat, dar am fost disciplinaţi. De data aceasta, am avut răbdare până am reuşit să marcăm. Ne-am creat şi foarte multe ocazii", a declarat acesta.

Echipa orădeană a profitat de semi-eşecul de la Strejnic al echipei Petrolul Ploieşti, care a remizat surprinzător în faţa celor de la Gaz Metan CFR Craiova, cu scorul de 1-1, şi a trecut înaintea prahovenilor în ierarhia la zi. Astfel, cu şase etape înainte de finalul campionatului, FC Bihor ocupă poziţia de lider în clasament.

Într-un alt meci cu implicaţii la promovare, din etapa a XXIV-a a Seriei a II-a, la Slatina echipa locală Alro a învins Voinţa Sibiu, cu 3-2, la capătul unui joc cu dese răsturnări de scor.

În următoarea etapă, FC Bihor va evolua miercuri, pe teren propriu, de la ora 18, în compania formaţiei arădene UTA.


Etapa a XXIV-a a Seriei a II-a din Liga a II-a

Vineri:
Petrolul Ploieşti - Gaz Metran CFR Craiova 1-1

Sâmbătă, ora 11:
Unirea Alba-Iulia - FC Bihor 0-1
FC Argeş - ACU Arad 1-0
Alro Slatina - Voinţa Sibiu 3-2
Mureşul Deva - Arieşul Turda 3-2

Sâmbătă, ora 19:
UTA - CS Mioveni
CSM Râmnicu-Vâlcea şi Politehnica Iaşi (au avut liber)


Clasament
1. FC Bihor 46 p
2. Petrolul Ploieşti 45 p
3. CS Mioveni 41 p
4. Voinţa Sibiu 41 p
5. Alro Slatina 38 p