FC Bihor era marea favorită a disputei cu Luceafărul II,de marţi după-amiaza, în ultimul meci din Faza 4 a Cupei României. Asta s-a şi desprins încă din primele secvenţe ale partidei de la Sântion când echipa Bihorului, învingătoare la Turda cu trei zile în urmă, a trecut direct la atac.

Însă puştii de la Luceafărul aveau ceva de demonstrat şi erau mânaţi de ambiţie. Mulţi dintre ei au trecut pe la FC Bihor dar s-a renunţat la ei, aşa cum sunt cazurile lui Butuc, Cipău, Novak, F. Molnar, Ember, Ardelean sau chiar ale lui Grosu şi Goia, ultimii doi eroi ai partidei.

După câteva minute de amorţeală în defensivă şi scăpaţi fără gol, băieţii lui Florin Farcaş au echilibrat jocul şi nu s-au mai consemnat mari ocazii de poartă. Ajunşi cu bine la pauză, cei de la echipa secundă a Luceafărului au început debordant repriza a doua şi, în minutul 50, „stângaciul" Grosu a executat senzaţional o lovitură liberă de la 17 metri, fără replică din partea lui Fildan.

Gazdele puteau face 2-0 prin acelaşi Grosu, peste numai două minute, dar şutul acestuia a trecut puţin pe lângă poartă.

FC Bihor s-a trezit din pumni dar s-a lovit de o defensivă hotărâtă să se apere până la ultima picătură de energie. Când apărătorii au cedat, a ieşit la rampă Alin Goia, care a făcut un meci senzaţional, reuşind să apere în situaţii de unu la unu cu El Hadji şi Florin Pop şi să scoată tot ce se putea scoate. Iar asta a scos-o pe Bihorul din Cupă.

Pentru FC Bihor partea bună este că eşecul a venit la timp pentru a repara ce este de reparat înaintea meciului de campionat cu Voinţa Sibiu. Partea proastă este că orădenii au tratat adversarul de sus şi au primit o adevărată lecţie.

În plus, s-a ratat uşor şi posibilitatea ca FC Bihor să-şi asigure o reţetă financiară demnă de prima ligă prin aducerea la Oradea, în Cupă, a unei echipe de prim eşalon, aşa cum s-a întâmplat cu Rapidul, în ediţia precedentă.


Luceafărul II - FC Bihor 1-0 (0-0)

A marcat: Grosu 50

Luceafărul II: Goia - Morar, Bulz ('63 Cr. Butuc), Cuc, Cipău - Novak - Dumiter, Grosu ('76 Pap-Deac), Ember, Molnar F. - Popescu ('56 R. Ardelean). Antrenor: Florin Farcaş

FC Bihor: Fildan - Toc, Muscă, Petrache ('54 Deaconescu), Lupu - Chiş, Danci, Sulea ('46 Sorian) - Fl. Pop, Bîrză, D. Copil ('71 El Hadji). Antrenor: Gheorghe Ghiţ