La sugestia antrenorului Gheorghe Ghiţ, conducerea FC Bihor a decis să renunţe la serviciile jucătorilor Ianciuk, Bujor, Toc, Copil, Negru şi Avramescu.

Prestaţii slabe

Tehnicianul orădean a declarat că a fost nemulţumit de evoluţia lor pe parcursul turului. Deşi pe unii i-a folosit la un moment dat chiar şi ca titulari, n-au dat rezultatele scontate. Ba dimpotrivă.

Ianciuk, de exemplu, în fiecare din cele două meciuri în care a fost titularizat a primit cartonaşul roşu. Toc, la rândul lui, a prins echipa la începutul campionatului, după care s-a stins pe parcurs, evoluţiile modeste scoţându-l în afara "primului 11". Ceilalţi au jucat chiar şi mai puţin în tur.

În schimb, cu totul alta este situaţia lui Teghzes. El se desparte de FC Bihor după ce şi-a manifestat explicit această dorinţă încă din prima parte a campionatului.

Antrenorul Gheorghe Ghiţ a ţinut să sublinieze plecarea lui Ianciuk, Bujor, Toc, Copil, Negru şi Avramescu e motivată strict de performanţele lor, nefiind vorba de vreo problemă cu contractele sau salariile jucătorilor.

Sunt promovaţi tinerii

În locul celor plecaţi, FC Bihor va apela la jucători tineri şi talentaţi, crescuţi la club sau la şcoala de fotbal Liberty, care au obţinut performanţe.

Astfel, la primele pregătiri cu echipa s-au prezentat Moise (atacant), Hering (fundaş stânga), Stroescu (portar), Iorgovan (atacant) şi Ionescu (fundaş dreapta), toţi provenind de la Liberty, din echipa cu care, anul trecut, Gheorghe Ghiţ câştiga titlul naţional de juniori A. Din centrul de juniori de la FC Bihor a fost promovat mijlocaşul Olariu.

Pe lângă aceştia, antrenorul orădean doreşte să-şi întărească lotul pentru retur cu încă doi sau trei jucători cu experienţă, care să aducă "plusvaloare" echipei. Deocamdată nu se ştie cine ar putea fi aceştia, staff-ul tehnic şi conduccerea clubului studiind tot felul de variante.

Gheorghe Ghiţ şi-ar dori pentru retur un lot format din 25 de jucători, mai puţin cu trei decât în prima parte a campionatului, susţinând că astfel ar putea beneficia de "o muncă mult mai bună şi eficientă la antrenamente".

Vineri, componenţii lotului FC Bihor susţin un antrenament şi continuă vizitele medicale, sâmbătă urmează un test fizic, dublat de vizitele medicale, iar duminică vor avea liber.

Mihai Anghel