După ce a câştigat de o manieră categorică Seria a 8-a, fiind singura echipă neînvinsă dintre toate componentele Ligii a III-a la fotbal, formaţia FC Bihor Oradea se pregăteşte acum de debutul în play-off. În această fază s-au calificat primele patru echipe din serie, care intră cu punctajul acumulat în sezonul regular şi care vor evolua după sistemul tur – retur – tur, în total, fiecare echipă având de disputat 9 meciuri.

FC Bihor intră în play-off cu 46 de puncte, Poli Timişoara cu 39 de puncte, CSC Peciu Nou cu 36 de puncte, iar Phoenix Buziaş cu 32 de puncte.

Prima etapă din play-off este programată la finele acestei săptămâni, sâmbătă, 30 martie, când FC Bihor va primi acasă replica echipei Phoenix Buziaş, iar la Timişoara, Poli se va confrunta din nou cu CSC Peciu Nou. Ambele dispute sunt programate la ora 15.

După sezonul regular şi înainte de play-off, conducerea echipei FC Bihor a organizat joi la Stadionul Iuliu Bodola o conferinţă de presă la care au participat preşedintele clubului, George Tătar, antrenorul princial al echipei, Florin Farcaş, şi jucătorul Răzvan Gunie.

„În primul rând, vreau să felicit echipa şi stafful tehnic pentru rezultatele foarte bune. Am terminat campionatul regular pe locul 1, fiind singura echipă neînvinsă din Liga a III-a şi eu cred că putem avea mari speranţe şi suntem încrezători că ne putem atinge obiectivul de a promova în Liga a II-a. Vreau să le mulţumesc şi suporterilor care au fost alături de noi şi îi aştept într-un număr şi mai mare de la meci la meci”, a spus, în deschiderea conferinţei, preşedintele George Tătar.

„Pe drumul cel bun”

O analiză a evoluţiei din sezonul regular şi a ce urmează în play-off a făcut şi antrenorul Florin Farcaş.

„Suntem pe un drum bun. Am terminat o primă fază din cele trei pe care ni le-am propus noi, aceea de a încheia campionatul regular pe primul loc. Acum începe o nouă fază, un play-off destul de interesant din punct de vedere a ceea ce înseamnă alcătuirea echipelor. Sperăm ca acest play-off să fie la fel de reuşit ca evoluţiile noastre din campionat, să ne atingem obiectivul pe care ni-l propunem”, a afirmat Florin Farcaş.

Unul dintre cei mai buni şi constanţi jucători ai echipei orădene în sezonul regular a fost Răzvan Gunie. „Am terminat o primă etapă din acest sezon, am câştigat seria, fiind singura echipă neînfrântă. Sperăm să continuăm evoluţiile bune şi în play-off, cu constanţa pe care am avut-o în jocuri şi sperăm să ţinem pe acelaşi drum”, a precizat Răzvan Gunie.

Situaţie bună şi de ordin financiar

Nu numai sportiv se prezintă foarte bine în această perioadă echipa de fotbal fanion a judeţului Bihor, ci şi din punct de vedere financiar, după cum a precizat preşedintele George Tătar.

„Din punct de vedere financiar, FC Bihor este foarte pregătită să facă pasul următor. După cum bine se ştie, suntem echipa din eşalonul al III-lea cu cele mai mari venituri din zona privată. Avem şi stabilitate la nivel de Primărie şi Consiliu Judeţean. Deocamdată din banii alocaţi de ei, noi am tras doar 100 de mii de euro şi, astfel, mai avem 350 de mii de euro pe care putem să-i primim până la finalul acestui sezon. Ca atare, stăm foarte bine şi suntem pregătiţi. Vreau să vă spun că în contiuare cei din mediul privat vin alături de noi, zilele acestea am mai anunţat din nou câteva parteneriate, ceea ce ne bucură foarte mult”, a afirmat George Tătar.

Debutul în play-off, cu Buziaş

Primul joc din play-off este cel din acest weekend, de sâmbătă, 30 martie, de la ora 15, la Stadionul Iuliu Bodola, cu Phoenix Buziaş. Echipa din judeţul Timiş a prins în ultima etapă play-offul.

„Aşa cum am spus-o în vară, după ce am jucat în amicale cu ei, că Buziaşul va fi una dintre echipele care va prinde play-offul, bazându-mă, în primul rând, pe calitatea jucătorilor care se aflau acolo, pe stilul şi profilul de joc impus de antrenor, care mi-a fost un coleg la licenţa A la Bucureşti, iată că s-a întâmplat. Ştiam cum pregăteşte echipa şi iată că azi s-a adeverit ca Buziaş să fie una dintre formaţiile care a prins play-offul. Este o echipă destul de arţăgoasă, destul de calitativă din punct de vedere tehnic, ştie să se apere foarte bine, joacă foarte bine în tranziţie pozitivă. Suntem pregătiţi să facem un joc bun şi să câştigăm meciul de sâmbătă. Nu trebuie să uităm, însă, că Buziaş este o echipă care nu a pierdut niciun joc în deplasare, în afară de meciul cu noi, aşa că, sigur nu va fi un joc uşor”, a declarat Florin Farcaş.

Chitaş şi-a revenit

În altă ordine de idei, Florin Chitaş şi-a revenit şi este apt de joc, iar Luca Tincău a revenit şi a efectuat deja cinci antrenamente, el putând fi inclus în lotul pentru următorul meci. În schimb, sunt în continuare probleme cu Sergiu Ciocan, care nu a intrat în programul de antrenamente, iar Andrei Vînău se află la o capacitate de 50%, după cum a precizat antrenorul principal.

„Pornim cu un moral bun în play-off. Ştim că toate echipele din play-off vor reveni mai motivate, dar noi trebuie să le arătăm încă o dată că suntem liderul campionatului şi suntem singura echipă neînfrântă”, a mai precizat Răzvan Gunie, la conferinţa de presă de joi.

După cum a informat preşedintele George Tătar, şi în faza play-off, preţul unui bilet de intrare la meci va fi de 10 lei, iar copiii sub 14 ani şi persoanele cu dizabilităţi vor avea în continuare accesul gratuit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!