După rezultatul de egalitate obţinut în urmă cu o săptămână la Arad, echipa de fotbal fanion a judeţului, FC Bihor, revine pe teren propriu şi va disputa duminică, 2 decembrie, ultimul joc din turul de campionat al Ligii a II-a, Seria a II-a. Formaţia bihoreană va primi pe teren propriu, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", replica bănăţenilor de la ACS Poli Timişoara.

Partida, care va conta pentru etapa a XV-a a seriei vestice din eşalonul al doilea şi va debuta de la ora 11.30, se anunţă una interesantă, căci de fiecare dată jocurile dintre orădeni şi timişoreni au adus motive în plus de motivare pentru jucătorii celor două combatante.

Aşa se va întâmpla şi acum, când se întâlnesc două formaţii ce şi-au anunţat ca obiectiv promovarea. Din păcate, bihorenii ocupă abia locul al VII-a şi s-au îndepărtat de obiectiv, dar bănăţenii sunt pe poziţia secundă şi se anunţă candidaţi serioşi la promovarea în prima ligă.

"Va fi un meci foarte dificil, fiindcă întâlnim singura formaţie din serie ce nu a fost învinsă până în prezent şi care are obiectiv promovarea. Eu sper totuşi ca băieţii să se mobilizeze la maxim şi să reuşească să câştige, pentru că ar fi important să încheiem turul cu o victorie. După prestaţia echipei din repriza a doua a jocului de la Arad avem speranţe într-o schimbare în bine a evoluţiei noastre din teren", a declarat antrenorul principal al FC Bihor, Claudiu Niculescu.

O victorie pentru orădeni în această dispută ar mai spăla din păcatele acestui tur de campionat, lucru de care este conştient şi căpitanul "roş-albaştrilor". "Va fi un meci care ne poate salva tot turul, pentru că în cazul unei victorii rămânem aproape de una din candidatele la promovare. Va fi un meci foarte greu şi sperăm să iasă bine, pentru că ultima impresie contează oriunde. Un meci de totul sau nimic pentru noi, pe care dacă-l vom câştiga şi cum în iarnă se pot schimba multe lucruri, inclusiv în jocul echipei, vom putea spera din nou în realizarea obiectivului", a spus Sergiu Oltean.

De partea cealaltă, speranţele pentru acest joc sunt la fel de mari şi pentru bănăţeni. "Mi-aş dori să oferim o iarnă liniştită suporterilor cu cele trei puncte de la Oradea, vitale în clasamentul final", a declarat antrenorul timişorenilor, Valentin Velcea.

Înaintea disputei, tehnicianul ACS Poli a avut cuvinte de respect faţă de orădeni, spunând că-i apreciază pentru ceea ce îşi propun şi după cum evoluează, în pofida tinereţii.

Dacă înaintea disputei, echipa orădeană nu se confruntă cu probleme de efectiv, în schimb, ACS Poli Timişoara nu se va putea baza sigur pe atacantul Szabolcs Szekely.

În clasament, FC Bihor ocupă locul VII, cu 14 puncte, în timp ce timişorenii sunt pe poziţia a II-a, cu 23 de puncte.

Partida va fi arbitrată la centru de Sergiu Popa din Aiud şi va fi televizată de canalul Digi Sport.

Pe de altă parte, în primul joc din etapa a XV-a a seriei a II-a din Liga a II-a, vineri, FCM Tg. Mureş s-a impus cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în faţa celor de la FC Olt.