Mureşul Deva - FC Bihor poate fi considerat derby-ul "salvării", în etapa a 22-a a ligii secunde. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 11, la poalele Cetăţii Deva. Având în vedere că FC Bihor şi Mureşul Deva se scaldă în ape tulburi în subsol de clasament, partida este deschisă oricărui rezultat.

Antrenorul echipei orădene, Dan Dobai, a asemănat echipa hunedoreană cu Arieşul Turda, cu care Bihorul a remizat runda trecută, pe teren propriu: 2-2. "Cei de la Deva nu au un stil de joc sofisticat, ci unul pe forţă şi risipă de efort, în genere o echipă arţăgoasă, care îşi propune tot timpul să-şi incomodeze adversarul", susţine Dan Dobai.

Dacă antrenorul nu are jucători indisponibili, excepţie Ţîrcă, suspendat după eliminarea din meciul cu Turda, Mureşul Deva caută soluţii pentru a încropi o echipă. "Zaiaţi e accidentat pe o perioadă mai lungă, dar problema e juniorul Pistol. A ratat şi meciul de la echipa naţională, cu Elveţia, de la mijlocul săptămânii. În aceeaşi situaţie este şi Janos Vajda", a declarat la ultima conferinţă de presă, antrenorul echipei Mureşul Deva, Gheorghe Barbu.

Însă cei de la Mureul Deva nici nu concep să piardă cu Bihorul. "Dacă pierdem, eşecul este echivalent cu retrogradarea noastră", susţin jucătorii echipei adverse.