Fotbaliştii de la FC Bihor dispută miercuri, de la ora 18, jocul din prima manşă a semifinalei cu ACSO Filiaşi din cadrul barajului de promovare în Liga a II-a.

Bihorenii au plecat de luni la Craiova, acolo unde s-au cazat şi unde au pregătit prima confruntare cu echipa doljeană care a ocupat locul 2 în Seria a 7-a a Ligii a III-a.

Alexandru Stoian, posibil în primul 11

Antrenorul Florin Farcaş a deplasat un grup de 24 de jucători, pentru că a dorit să îi ducă pe toţi cei din lot care au contribuit într-un fel sau altul în acest sezon la performanţa de a ocupa primul loc în Seria a 8-a din Liga a III-a.

Dintre aceştia, Răzvan Gunie este doar la o capacitate de 60% din potenţialul său, pentru că doar de o săptămână a început să se pregătească cu echipa după accidentarea suferită.

În schimb, este foarte posibil să apară în primul 11 fundaşul stânga Alexandru Stoian, care a fost şi el foarte mult timp accidentat.

Jocul ACSO Filiaşi – FC Bihor Oradea va avea loc la Stadionul Orăşenesc din Filiaşi şi va fi arbitrat de o brigadă ce îl va avea ca central pe Eduard Ioniţă din Tulcea. La cele două tuşe vor fi Daniel Vlase din Galaţi şi Florin Iftode din Târgu Bujor, judeţul Galaţi. Arbitru de rezervă a fost desemnat un alt gălăţean Florin Adrian Sava din localitatea Vânători. Observator pentru arbitri va fi Bogdan Velicu din Bucureşti, iar delegat pentru joc, Laurenţiu Dumitru Nistor din Moreni, judeţul Dâmboviţa.

După cum transmit reprezentanţii clubului bihorean, atmosfera în cadrul lotului echipei orădene este bună, toţi componenţii echipei fiind dornici de o prestaţie bună şi un rezultat pe măsură în această primă manşă cu echipa din Filiaşi.

La joc vor asista şi un grup de 22 de persoane care s-au înscris pentru excursia organizată de clubul orădean.

FRF TV nu transmite semifinalele barajului

Din păcate, meciul nu va fi transmis online de FRF TV, reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal informând că jocurile din semifinalele barajului de promovare în liga secundă nu sunt cuprinse în lista meciurilor transmise pe platforma de YouTube a Federaţiei, ci numai finalele. Rămâne acum de văzut dacă clubul gazdă al jocului de miercuri, ACSO Filiaşi, va asigura o transmisiune online a jocului pe canalele proprii de comunicare.

Echipa orădeană porneşte favorită în această dublă, după ce a câştigat de o manieră categorică Seria a 8-a şi este singura formaţie neînvinsă din totalul celor 100 din eşalonul al treilea din întreg sezonul competiţional.

Vă reamintim că roş-albaştrii orădeni s-au clasat pe primul loc la finalul sezonului regular al Seriei a 8-a, cu 46 de puncte, în 18 meciuri disputate, din care au câştigat 14, iar în 4 au terminat la egalitate. În sezonul regular, FC Bihor a înscris 52 de goluri şi a primit numai 12, având un golaveraj foarte bun, de +40.

De partea cealaltă, echipa ACSO Filiaşi a ocupat locul 2 în Seria a 7-a după cele 18 jocuri disputate în sezonul regular, din care a obţinut 12 victorii, a încheiat 2 jocuri la egalitate, iar 4 le-a pierdut. În acest interval, doljenii au marcat 50 de goluri şi au primit 20, având un golaveraj de +30.

În play-off, FC Bihor a terminat tot pe prima poziţie, cu 69 de puncte, cu 15 mai mult decât ocupanta locului 2, Politehinca Timişoara. În cele 9 jocuri din play-off, orădenii au obţinut 7 victorii şi au remizat doar în 2 partide. Ei au marcat 18 goluri şi au primit doar 3, având un golaveraj de +15.

La rândul ei, ACSO Filiaşi s-a clasat pe locul 2 şi în play-off, cu 48 de puncte, după ce în cele 9 etape a obţinut 3 victorii, un joc l-a terminat la egalitate, iar în 5 meciuri a pierdut. În acest interval, doljenii au marcat 13 goluri şi au primit 21, având un golaveraj negativ, de -8.

De menţionat că atacantul echipei FC Bihor, Sergiu Jurj, este golgheterul Ligii a III-a, cu 28 de goluri marcate, dar şi Florin Cioablă de la ACSO Filiaşi se află printre primii marcatori ai ligii, cu 20 de reuşite.

După cum se ştie, în lotul echipei din Filiaşi se află în prezent şi un tânăr jucător care aparţine de clubul FC Bihor, Alexandru Andrei Popa, cel care a fost împrumutat în iarnă la echipa doljeană, dar, conform înţelegerii dintre cluburi, el nu va avea drept de joc în această dublă manşă.


Programul manşei tur din semifinalele barajului de promovare în Liga a II-a:

Miercuri, 22 mai, ora 18

CSM Focşani 2007 - CSM Bucovina Rădăuţi

ACS FC Bacău - AFC Metalul Buzău

SC Popeşti-Leordeni - CS Afumaţi

AFC Dunărea 2005 Călăraşi - CS Dinamo Bucureşti

ACS Vediţa Coloneşti - AFC Câmpulung – Muscel 2022

ASC Olimpic Zărneşti - SCM Râmnicu Vâlcea

SSU Politehnica Timișoara - CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

ACSO Filiaşi - FC Bihor Oradea

CSM Sighetu Marmaţiei - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud

CS Unirea Ungheni 2018 - SCM Zalău

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!