Statutul de "lanternă roşie" pe care-l are la ora actuală echipa FCM Râmnicu Vâlcea nu-i conferă antrenorului orădean Gheorghe Ghiţ siguranţa unui succes în partida de sâmbătă. De aceea a decis să-şi menajeze jucătorii şi să nu-i supună calvarului unui drum direct Oradea - Râmnicu Vâlcea.

În condiţii normale, FC Bihor ar fi trebuit să facă acest antrenament vineri la ora 11. "Este foarte greu pentru ei să stea atâta timp în autocar după un antrenament. De aceea am decis să ne efectuăm şedinţa de pregătire la Cluj-Napoca, după care să ne continuăm drumul mai departe", a declarat joi tehnicianul orădean.

Confruntarea de la Vâlcea pare la prima vedere mai uşoară decât precedentele trei disputate, echipa locală înregistrând eşecuri în toate cele cinci jocuri disputate în actuala ediţie de campionat. "Mi-e teamă de modul în care jucătorii vor aborda acest meci. Chiar şi din postura de ultimă clasată, echipa vâlceană este periculoasă, mai ales că în ultima perioadă şi-a adus câţiva jucători experimentaţi. Prezenţa lor în teren se va răsfrânge cu siguranţă şi asupra evoluţiei echipei în meciul cu noi", este temerea lui Gheorghe Ghiţ.

Pentru meciul de sâmbătă, FC Bihor nu va putea conta pe prezenţa în teren a fundaşului Toc, el suferind de o viroză care l-a ţinut departe de programul de pregătire. Cum Moraru a fost eliminat în etapa trecută şi a fost suspendat, postul de fundaş dreapta ar putea fi acoperit de Florin Pop sau Danci.

Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat pentru meciul FCM Râmnicu Vâlcea - FC Bihor o brigadă avându-i în componenţă la centru pe Andrei Chivulete (Bucureşti), ajutat la cele două linii de asistenţii Silviu Cătălin Haramuz (Reşiţa) şi Lorin Adrian Udrea (Târgu Jiu). Arbitru de rezervă a fost delegat Călin Iulian (Ştefăneşti - Argeş), iar observatori Traian Marcu (Sibiu) şi Dan Firiţeanu (Reşiţa).


Înaintea întâlnirii de sâmbătă, ora 11, cele două echipă ocupă următoarele poziţii în clasament:

4. FC Bihor 5 3 1 1 5 - 3 (+1) 10

16. CSM Rm. Vâlcea 5 0 0 5 2 - 8 (-6) 0


Etapa a VI-a - 2 octombrie:

CSM Râmnicu Vâlcea - FC BIHOR
Minerul Lupeni - CS Mioveni
FC Silvania - ACU Arad
Unirea Alba Iulia - Voinţa Sibiu
UTA Arad - Arieşul Turda
FC Argeş - Gaz Metan CFR Craiova
Alro Slatina - Petrolul Ploieşti
ACSMU Poli Iaşi - Mureşul Deva.