Campionatul Ligii a II-a la fotbal se reia în acest sfârşit de săptămână, când sunt programate jocurile etapei a 6-a. În cadrul acestei runde, formaţia FC Bihor Oradea are programat un joc în deplasare, la Dumbrăviţa, în judeţul Timiş, în compania formaţiei locale CSC.

Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 11, la Stadionul Ştefan Dobay din localitate şi va putea fi urmărită în direct online, pe canalul de YouTube FRF TV.

Se vor întâlni două formaţii vecine de clasament, după cinci etape, CSC Dumbrăviţa fiind pe locul 9, iar FC Bihor pe poziţia a 10-a, ambele cu câte 7 puncte, dar şi cu două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri. Diferenţa din clasament o dă doar golaverajul, bănăţenii având 6-5, faţă de 6-6 FC Bihor.

Va fi primul joc oficial între cele două echipe, până acum ele confruntându-se doar în partide amicale. Ultima a avut loc chiar în această vară, în presezon, la Oradea, unde FC Bihor s-a impus cu scorul de 2-1.

În etapa anterioară, cele două formaţii au obţinut rezultate diferite. Astfel, dacă FC Bihor a cedat acasă, scor 2-3 cu CSM Reşiţa, în schimb cei de la Dumbrăviţa au câştigat meciul de la Focşani cu scorul de 1-0.

Columbianul Ober Almanza, în lot

Noutatea care apare în lotul echipei FC Bihor cu ocazia acestui meci este că jucătorul columbian Ober Almanza, în vârstă de 21 de ani, are de acum drept de joc, după ce a primit toate documentele care îi dau drept de muncă în România, el având statutul de extracomunitar.

De menţionat că Almanza s-a mai întâlnit cu formația timișeană în amicalul din presezon, când elevii lui Gustavo Aragolaza s-au impus cu 2-1 la Stadionul Iuliu Bodola.

Reamintim că, profitând de întreruperea campionatului, jucătorii de la FC Bihor au fost la finele săptămânii trecute în Ungaria, unde au susţinut un joc amical în compania echipei de primă ligă din ţara vecină, DVSC Debrecen, joc încheiat la egalitate, cu scorul de 2-2.

„Am avut o săptămână foarte bună, cu intensitate şi cu multă încredere pentru abordarea jocului care urmează, sâmbătă, când vom întâlni o echipă agresivă și puternică acasă, cu un teren care nu este ca al nostru. Dar, echipa noastră s-a pregătit foarte bine şi am văzut lucruri bune, atât la antrenament, cât şi la amicalul cu Debrecen și trebuie să lucrăm în continuare la fel”, a declarat directorul tehnic al clubului FC Bihor, Gustavo Aragolaza, înaintea deplasării spre judeţul Timiş.

Tehnicianul orădean se confruntă cu două probleme de efectiv înaintea acestui joc, Alex Băican şi Gelu Gitye fiind în continuare accidentaţi. Şi atacantul Sergiu Jurj a acuzat în această săptămână anumite probleme medicale, la spate, dar el a fost recuperat şi a fost inclus în lotul pentru Dumbrăviţa.

Jocul CSC Dumbrăviţa – FC Bihor va fi condus la centru de arbitrul Mihai Amorăriţei din Câmpian, în timp ce arbitrii asistenţi vor fi Nicolae Bogdan Mociorniţă, tot din judeţul Prahova, din Băicoi, şi Marilena Cătălina Nan, din Alexandria.

Dumbrăviţa, o comună bogată 

De menţionat că adversarul bihorenilor din acest weekend, CSC Dumbrăviţa, este formaţia din comuna timişeană cu acelaşi nume, Dumbrăvița. Interesant este că această localitate situată lângă Timișoara este formată numai din satul de reședință cu același nume.

Un studiu de specialitate elaborat în 2013 de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare arăta că Dumbrăvița era cea mai dezvoltată și bogată localitate din România.

În Dumbrăviţa s-a născut, la data de 26 septembrie 1909, Ștefan Dobay, una dintre legendele pe care le-a oferit fotbalul românesc. Primii pași în fotbal i-a făcut în comuna Dumbrăvița, mai apoi ajungând la Banatul Timișoara, unde avea să-și facă junioratul. Între 1928 și 1940 evoluează pentru Ripensia Timișoara, câștigând campionatul de nenumărate ori. Avea să mai activeze pentru Ferar Cluj, Torekves (din Ungaria) și Gaz Metan Mediaș. Astăzi, stadionul din localitate îi poartă numele.

Etapa a 6-a a Ligii a II-a la fotbal a început joi seara, când, la Craiova, formaţia locală FC U 1948 a întrecut cu 2-0 echipa Unirea Ungheni.

Celelalte partide ale rundei sunt programate sâmbătă, duminică, luni şi marţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!