După încheierea ultimului joc oficial din acest an, conducerea clubului FC Bihor a venit joi în faţa presei pentru a-şi prezenta un scurt bilanţ.

La conferinţa de presă ce a avut loc în sala de conferinţe de la Stadionul Iuliu Bodola, alături de preşedintele George Tătar au fost prezenţi aproape toţi membrii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Florin Farcaş. Astfel, au mai participat Dorin Mihuţ, antrenorul secund, şi Vlad Gheţe, antrenorul cu portarii.

„Am avut un sezon foarte bun, în care încheiem anul pe locul 1, suntem singura echipă neînvinsă din cele o sută din Liga a III-a, am avut un parcurs foarte bun şi în Cupa României. S-a creat din nou la Oradea o emulaţie fantastică, lumea îşi doreşte ca această echipă să meargă mai sus şi noi ne dorim acelaşi lucru”, a spus George Tătar, în deschiderea conferinţei.

280.000 de euro atraşi din sponsorizări

În continuare, preşedintele clubului a prezentat un bilanţ al activităţii administrative, venind în faţa presei cu date concrete.

„În aceste şase luni (nr. - de când se află în fruntea clubului) am semnat contracte de sponsorizare în valoare de 1.400.000 de lei, undeva la 280.000 de euro. Aici vreau să precizez că aproximativ 30% din această sumă este rezervată pentru partea de mâncare şi partea de transport. Se ştie că noi oferim în fiecare zi mâncare jucătorilor. Aceste contracte sunt încheiate pe o perioadă de un an de zile, 1 iulie 2023 - 30 iunie 2024. La partea de abonamente, avem 6.963 de abonamente simple vândute, plus 46 de abonamente membru-suporter, cele cu 1.000 de lei.

Vreau să specific, pentru că nu e niciun secret, strategia de vânzare de abonamente a fost făcută în ideea în care la meciurile din cupă, în acest format al competiţiei, echipa gazdă, după ce îşi acoperă cheltuielile de organizare, tot ce înseamnă profit din bilete trebuie să împartă cu echipa adversă. Atunci, noi am găsit această portiţă în regulament şi de aceea am mers foarte mult pe partea de abonamente, ceea ce a însemnat că toţi banii au intrat la club şi nu a trebuit să-i împărţim cu altcineva. Cu toate acestea, am mai vândut 2.837 de bilete la meciurile din campionat şi 8.995 de bilete la meciurile din Cupa României (pentru cele trei meciuri, cu FC Argeş, FCSB şi Dinamo).

Pe partea de marketing, avem 164 de tricouri vândute şi 114 eşarfe”, a declarat preşedintele George Tătar.

„Echipa a arătat destul de bine”

Componenta sportivă a clubului au abordat-o membrii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Florin Farcaş.

„Sunt oarecum mulţumit, deşi ca antrenor niciodată nu poţi să fi mulţumit până nu îţi atingi toate obiectivele, dar în mare pot spune că sunt mulţumit de ceea ce am realizat în acest campionat. Sigur, că puteam mult mai mult şi nu ascund faptul că eu, în primul rând, îmi doresc mult mai mult, dar, aşa cum am spus-o tot timpul, era foarte important ca la jocurile care au fost până acum echipa să arate cât de cât bine din toate punctele de vedere. Eu cred că în campionat am arătat destul de bine şi, sper ca după această perioadă, după analiza pe care o voi face, faţă de tot ce s-a întâmplat în acest an, să tragem concluziile cele mai bune şi să găsim soluţiile cele mai bune ca anul viitor echipa să arate mult mai bine şi să fim mult mai puternici faţă de cum am fost anul acesta”, a declarat Florin Farcaş.

Se simte presiunea

Secundul Dorin Mihuţ a remarcat latura dificilă a echipei, având în vedere că în acest sezon echipa are ca obiectiv promovarea.

„A fost un an greu, un campionat lung, dar ne aşteaptă un an mai greu decât acesta. Sperăm să terminăm cum am început, pe primul loc, să rămânem acolo şi, astfel, să promovăm, pentru că acesta este obiectivul. A fost un an greu pentru că, atunci când ai obiectiv, presiunea este mare la jucători, mai ales că ei sunt tineri. Până acum nu au avut ca obiectiv promovarea, dar acum, când obiectivul este promovarea, la fiecare meci trebuie să câştigi, iar când trebuie să câştigi tot timpul este foarte greu, pentru că avem un lot tânăr, nu avem 4-5 jucători de 33-35 de ani care să ţină echipa. Ei cresc odată cu jocurile, de aceea am spus că a fost un an greu, care i-a consumat pe copii. I-am văzut şi în ultimele etape, e foarte greu să îi ţii în priză tot timpul, pentru că sunt tineri”, a afirmat Dorin Mihuţ.

Presiunea rezultatelor a remarcat-o şi antrenorul cu portarii, Vlad Gheţe, care însă rămâne încrezător pentru anul ce vine.

„A fost un an destul de greu, însă după cum arată şi locul din clasament, a fost un an bun, suntem în obiectiv. Sper ca din iarnă să ne pregătim şi mai bine, pentru că ne aşteaptă un an destul de interesant”, a conchis antrenorul cu portarii al clubului FC Bihor.

Urmează vacanţa

Jucătorii echipei fanion de fotbal a judeţului Bihor mai rămân la antrenament săptămâna aceasta, după care vor intra într-o binemeritată vacanţă, urmând ca reunirea lotului să aibă loc pe data de 10 ianuarie.

În acest timp se lucrează deja la planul privind pregătirea echipei din perioada de iarnă, când vor avea loc aproximativ opt jocuri amicale şi va avea loc şi un cantonament la Băile Felix.

Reamintim că, în sezonul actual al campionatului, FC Bihor a încheiat anul pe locul 1, detaşat în fruntea Seriei a 8-a, cu 7 puncte peste ocupanta locului 2, Poli Timişoara (care între timp a pierdut meciul de la Buziaş, la masa verde, cu scorul de 0-3) şi a reuşit o performanţă notabilă în Cupa României, unde a ajuns în faza grupelor, după ce a eliminat FC Argeş şi s-a duelat cu cele mai titrate echipe din ţară, FCSB şi Dinamo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!