Alături de Ioan Lucian, Sergiu Tot, administratorul delegat, şi Ramona Pavel, contabilul clubului, au prezentat situaţia financiară a FC Bihor. "FC Bihor nu însemană numai preşedinţi, antrenori şi jucători ci şi partea juridică sau cea financiară", a spus preşedintele FC Bihor, Ioan Lucian, în deschiderea unei conferinţe de presă.

Întâlnirea, organizată joi, la sediul clubului orădean, a avut ca teme principale situaţia juridică dar şi cea financiară a clubului. "Din punct de vedere juridic, FC Bihor funcţionează pe baza legii insolvenţei, legea 85/2006. FC Bihor se află acum în perioada observaţiei", a spus Sergiu Tot, administratorul delegat al clubului, care a explicat care sunt paşii ce vor urma.

În prima fază se va stabili un tabel preliminar al creanţelor, apoi, se vor judeca eventualele posibile contestaţii, atât ale creditorilor cât şi al debitorului. "În cele din urmă se va stabili un tabel definitiv al creanţelor, cel mai probabil în luna februarie a anului viitor, când se vor cunoaşte cu exactitate datoriile clubului", a adăugat Sergiu Tot.

Potrivit acestuia, echipa FC Bihor e apăsată de datoriile către bugetul de stat. În acest moment clubul are mai multe tipuri de litigii, atât cu administraţia, cât şi cu foşti preşedinţi sau foşti jucători. "Un avantaj pentru FC Bihor este că, de la data deschiderii procedurii de inslovenţă, nu i se mai adaugă majorări, penalităţi, deci datoria nu se adânceşte", a mai spus Sergiu Tot.

În 2009, FC Bihor a beneficiat de 21,5 miliarde de lei vechi din partea municipalităţii orădene, însă aproape 2,5 miliarde s-au întors la bugetul local în plata chiriei pentru sediul clubului şi stadion. Şi celălalt finanaţator - Consiliul Judeţean Bihor - a virat în contul clubului 13,5 miliarde. CJ mai aprobat o tranşă de 3,5 miliarde, dar mai are de achitat o restanţă de 5,5 miliarde din 2008.

Cum datoriile clubului au stagnat, urmează ca, sub supravegherea judecătoului sindic, FC Bihor să stabilească un plan de reorganizare care presupune plata tuturor datoriilor în maximum trei ani. Dacă acest lucru se va întâmpla, FC Bihor va funcţiona ca o entitate juridică normală, însă dacă datoriile, despre care se spune că ar fi de circa 20 de miliarde, nu vor fi plătite, FC Bihor va intra în proces de lichidare, iar clubul va fi declarat falimentar.

În altă ordine de idei, preşedintele Ioan Lucian a început să lucreze la formarea unor consilii consultative (neremunerate), atât pe probleme de fotbal, legat de Centrul de Copii şi Juniori, cât şi de aspectul managerial.