Fotbaliştii de la FC Bihor au debutat cu o victorie clară în jocurile amicale pe care le-au programate în această vară. Astfel, joi seară, în cantonamentul din Ungaria, orădenii au arătat poftă de joc, dar şi de gol şi s-au impus cu scorul de 7-1 în faţa celor de la Monostorpályi SE, o echipă de ligă a 4-a maghiară.

Meciul s-a desfăşurat la Balmazujvaros, iar la pauză scorul a fost 2-1.

Golgheterul Sergiu Jurj şi-a arătat din nou calitatea de marcator şi a reușit hat-trick-ul, în timp ce nou-veniţii Ioan Hora, David Sala, Ioan Filip şi Albert Stahl cu înscris celelalte goluri pentru formaţia orădeană.

Golul echipei maghiare a fost înscris pe finalul primei reprize, la scorul de 2-0 pentru bihoreni.

Staff-ul tehnic, condus de Gustavo Aragolaza, a decis să trimită în teren două formule distincte în cele două reprize.

Astfel, în prima repriză au evoluat pentru FC Bihor: Accinelli – C. Jurj, A. Gal, Al. Băican, L. Ioviţă (min. 37 D. Cociuba) – V. Calugher, R. Farcaş, D. Sala – I. Hora (cpt.), D. Nica şi L. Tincău.

În repriza a doua au jucat: R.Bob (min. 76 I. Maghiar) – D. Cociuba (min. 70 S. Cucu), Pizzo, Giafer, I. Ban – R. Gunie, I. Filip (cpt.), M. Gîdea – Stahl, A. Moga (min. 70 G. Cherman) şi Sg. Jurj.

Primul gol a fost marcat de Ioan Hora în minutul 23. Apoi, David Sala a urcat scorul la 2-0 în minutul 33, pentru ca în minutul 38, Monostorpályi SE să reducă din handicap.

În repriza a doua, golurile au curs pur şi simplu în poarta echipei maghiare. Intrat în minutul 46, golgheterul Sergiu Jurj a înscris pentru prima dată în minutul 50. Apoi, tot el a înscris pentru 4-1 în minutul 74. Ioan Filip a marcat şi el la primul joc la revenirea la FC Bihor în minutul 75, pentru ca Sergiu Jurj să realizeze  hat-trick-ul în minutul 83.

Scorul final, 7-1, l-a stabilit Albert Stahl, la debutul său pentru FC Bihor.

Debut la nici 14 ani

În repriza a doua, în centrul defensivei orădene s-a aflat Lautaro Pizzo, un nou jucător, aflat în probe la FC Bihor.

De asemenea, la 13 ani și 364 de zile a debutat joi şi cel mai tânăr component al lotului lui FC Bihor Oradea, Ianis Maghiar. În acest moment, Ianis este considerat a fi cel mai bun portar din România la categoria U15. El a debutat minutul 76, intrând în locul lui Radu Bob.

FC Bihor va mai rămâne în cantonamentul din Ungaria, până duminică, 14 iulie.

Următorul joc amical va avea loc sâmbătă, 20 iulie, la Stadionul Iuliu Bodola, cu echipa de ligă secundă CSC Dumbrăviţa.

FC Bihor renunță la încă doi jucători 

Într-o altă ordine de idei, FC Bihor a anunţat încetarea colaborării cu jucătorii Marius Hosu şi Florin Chitaş.

Alexandru Marius Hosu evoluează pe postul de atacant şi a făcut parte din lotul echipei FC Bihor în ultimele două sezoane. De asemenea, în perioada 2019 – 2021 el a fost component al echipei CAO.

La rândul său, Florin Vasile Chitaş evoluează pe postul de mijlocaş stânga şi a venit la echipa bihoreană la 1 august 2023, după ce a mai jucat un sezon la formaţia orădeană, în perioada 1 iulie 2021 - 1 iulie 2022, pe când se numea CAO 1910 Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!