Preşedintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor, a înscris, vineri, echipa, în campionatul Ligii a II-a, ediţia 2015-2016. Demersul a fost făcut la cerinţa omului de afaceri Mihai Giurgiu, despre care reprezentanţii clubului spun că "este foarte aproape de a prelua pachetul majoritar al acţiunilor", cu toate că situaţia financiară a clubului este "dezastruoasă".

Termenul limită de înscriere a echipelor în Liga a II-a este luni, 20 iulie, însă până vineri, doar trei echipe din totalul celor 28 cu drept de joc nu erau încă înscrise în acest eşalon.

Alături de FC Bihor, vineri s-au mai înscris în competiţie: Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea şi Chindia Târgovişte.

Până pe data de 15 iulie s-au înscris: FC Oţelul, Universitatea Cluj, FC Clinceni, Gloria Buzău, SC Bacău, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Dunărea Călăraşi, CS Mioveni, FC Caransebeş şi FCM Baia Mare. Pe 16 iulie s-au mai înscris însă şi: Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Bucovina Pojorâta, Şoimii Pâncota şi UTA Bătrâna Doamnă.

Nu s-au înscris deocamdată în noua ediţie a eşalonului secund: Rapid CFR Suceava, CF Brăila şi FCM Dorohoi, formaţii care ar urma să evolueze în Seria I.

În aceste condiţii, ediţia 2015-2016 a Ligii a II-a la fotbal va fi formată cu siguranţă din două serii, având în vedere că din cele 28 de echipe s-au înscris mai mult de 22, limita care ar fi putut duce la crearea unui campionat cu o singură serie.

Pe 22 iulie, de la ora 14:00, reprezentanţii tuturor echipelor din eşalonul secund care s-au înscris în noul campionat sunt aşteptaţi să participe la masă de lucru comună la Casa Fotbalului pentru a stabilit, împreună cu şefii Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurarea şi sistemul competiţional al Ligii a II-a.

Sezonul 2015-2016 a Ligii a II-a va începe pe data de 29 august.