FC Bihor a scăpat, cel puţin deocamdată, de faliment. Marţi, la Tribunalul Bihor, s-a judecat din nou cererea de intrare în faliment a clubului orădean, iar instanţa a hotărât să mai dea un termen de soluţionare a problemelor financiae până pe data de 29 septembrie 2015.

"Mă bucur că mai existăm. Sper să pot să şi aduc un investitor cât mai repede la club. În urma deciziei de astăzi a instanţei judecătoreşti, acest club cu o veche tradiţie în fotbal, de peste 100 de ani, a fost salvat, cel puţin deocamdată şi putem spune răspicat: Legenda merge mai departe!", a declarat, entuziasmat de amânare, preşedintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor.

Decizia instanţei este, însă, doar o falsă gură de aer. Clubul nu mai are nici un ban, iar Consiliul Judeţean nu poate aloca, legal, suma promisă, de 500.000 lei, din motive birocratice. "Deocamdată nu exisă un al treilea asociat, iar noi încă nu putem să virăm aceşti bani", a spus şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Horia Carţiş.

La rândul său, preşedintele CJ, Cornel Popa, a dat asigurări că a purtat şi poartă discuţii cu oameni de afaceri care ar fi interesaţi să preia clubul. "Deocamdată nu pot să vă spun mai multe, până nu se concretizează nimic", a spus şeful CJ.

Popa îşi pune, în schimb, speranţele în... divinitate. "Mulţumesc Celui de Sus că a fost cu noi astăzi şi sper să fie şi în continuare ca să salvăm acest club. Aş vrea să mulţumesc şi jucătorilor, care în pofida lipsurilor pe care le-au avut şi le au, atât de ordin salarial, cât şi de altă natură, au dat dovadă de caracter şi au mers până la capăt. Eu sper să ne ajute Cel de Sus să salvăm în totalitate această situaţie", a declarat el.