Întrunită vineri, Adunarea Generală a Acţionarilor clubului FC Bihor a votat noua organigramă. Astfel, în urma aprobării acesteia, s-a redus numărul membrilor conducători ai clubului cu doi. Tot două posturi au dispărut şi din cadrul Centrului de Copii şi Juniori.

Cei afectaţi de această măsură sunt Vladimir Tămaş, care ocupa funcţia de director sportiv, şi Ioan Zare, aflat în trecut pe postul de organizator de competiţii, precum şi antrenorii Ovidiu Lazăr şi Ioan Naom de la Centrul de Copii şi Juniori.

Serban Morcan 01.JPGDupă cum a declarat preşedintele Şerban Morcan (foto), "măsura a fost luată ca urmare a faptului că serviciile celor doi din cadrul conducerii clubului se suprapuneau cu atribuţiile reprezentanţilor Liberty, care asigură managementul sportiv al echipei mari, în timp ce antrenorii Lazăr şi Naom îşi pierd posturile ca urmare a restructurării Centrului de Copii şi Juniori, care a cuprins şi reducerea posturilor de tehnicieni la 6".

În conferinţa de presă de vineri, organizată la sediul clubului de noul preşedinte Morcan, şi la care au mai participat Florin Birta, membru AGA, şi Cătălin Sărmăşan, preşedintele Şcolii de Fotbal Liberty, a fost anunţat şi faptul că antrenorul Călin Cheregi va deveni coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori, acesta fiind mandatat să propună un proiect în zilele următoare.

Conducătorii clubului orădean au revenit la sentimente mai bune faţă de Lucian Ulici şi Alexandru Gergely, care iniţial erau anunţaţi pe lista de disponibilizări, şi au decis să le propună acestora, precum şi tuturor celorlalţi antrenori de la Centrul de Copii şi Juniori, oferta salarială lunară de 1300 lei. Răspunsul lor este aşteptat până miercuri.

Grav afectat de problemele de sănătate, tehnicianul Alexandru Gergely va trebui să se opereze miercuri la picior. Întrebat de această situaţie, în contextul în care clubul are restanţe salariale de luni de zile faţă de antrenor, Florin Birta a lăsat să se înţeleagă că, totuşi, FC Bihor "va fi alături" de Gergely, deci că va suporta costurile operaţiei.

Din organigramă a mai dispărut funcţia de manager, care era ocupată de Mircea Frăţică, cel care-i ia locul acum lui Vladimir Tămaş, pe postul de director sportiv, în timp ce Doru Slatină rămâne organizator de competiţii, funcţie pe care o ocupa până în această iarnă şi Ioan Zare.

Preşedintele FC Bihor şi-a anunţat vineri şi principalele obiective pe 2011. Ele vizează reînceperea plăţilor salariale, care cuprind şi restanţe de 7-8 luni, plata restanţelor către furnizori şi neacumularea de noi datorii.

Mihai Anghel