FC Bihor va întâlni echipa Universitatea Cluj Napoca în faza şaisprezecimilor de finală din Cupa României Timişoreana, a reieşit la tragerea la sorţi, efectuată marţi la Casa Fotbalului din Bucureşti.

Conform regulamentului de desfăşurare a competiţiei, disputa va avea loc într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară, FC Bihor.

În cazul în care meciul va fi televizat, regulamentul de desfăşurare prevede că, dacă "clubul gazdă nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată care îndeplineşte condiţiile regulamentare disputării şi televizării".

Altfel, sunt şanse mari ca jocul să se dispute la Oradea, pe Stadionul "Iuliu Bodola". Meciul va avea loc într-una din datele 23, 24 şi 25 septembrie, data exactă şi locul de desfăşurare urmând a fi stabilit ulterior, în funcţie de televizarea meciurilor din această fază a competiţiei.

"Ne jucăm şansa. Ar fi bine să jucăm acasă, ca stadionul să fie din nou plin ca altădată. Aşteptăm  ca toţi cei care iubesc fotbalul bihorean să fie alături de echipă, pentru a o susţine în şaisprezecimile Cupei României", a declarat, imediat după tragerea la sorţi, Viorel Nemeş, preşedintele clubului FC Bihor.

FC Bihor a intrat în actuala ediţie a Cupei României în faza a IV-a, când a învins cu 2-1, după prelungiri, în deplasare, echipa CSC Sânmartin, şi a trecut apoi, în turul V, şi de Arieşul Turda, tot în deplasare, cu 1-0 şi tot după prelungiri.

Fiind echipă de primă divizie, Universitatea Cluj s-a calificat direct pentru faza şaisprezecimilor de finală ale cupei. După şapte etape în noua ediţie a Ligii I, U Cluj se situează pe locul IX, cu 8 puncte, având 2 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 3 înfrângeri. În runda a VII-a, formaţia clujeană, la debutul pe banca tehnică a echipei Universitatea a lui George Ogăraru, a pierdut cu 1-2 în deplasare, pe terenul echipei Rapid Bucureşti.


Iată programul complet al şaisprezecimilor de finală ale Cupei României:

CS Mioveni - Astra
Viitorul Axintele - CFR Cluj
ACS Berceni - Steaua
Unirea Jucu - Petrolul Ploieşti
Fortuna Poiana Cîmpina - Dinamo
Şoimii Pîncota - Pandurii Tîrgu Jiu
Săgeata Năvodari - Viitorul
FC Caransebeş - CSU Craiova
FC Bihor - Universitatea Cluj
CF Brăila - Oţelul Galaţi
SC Bacău - Ceahlăul Piatra Neamţ
Chindia Tîrgovişte - FC Braşov
Rapid Suceava - Gaz Metan Mediaş
Rîmnicu Vâlcea - CSMS Iaşi
Rapid Bucureşti - AFC Botoşani
Concordia Chiajna - ASA Tîrgu-Mureş