În urma rezultatului din partida de sâmbătă de la Peciu Nou, dintre echipa locală şi Politehnica Timişoara, scor 0-2, FC Bihor Oradea şi-a asigurat matematic calificarea la barajul de promovare în Liga a II-a.

După ce vineri roş-albaştrii s-au impus la Carani, pe terenul celor de la Phoenix Buziaş cu scorul de 3-0, iar echipa din Peciu Nou a pierdut cu 0-2 în faţa timişorenilor de la Poli, diferenţa în clasament dintre FC Bihor, de pe primul loc, cu 56 de puncte, şi CSC Peciu Nou, de pe locul 3, cu 39 de puncte, este de 17 puncte.

Cum până la finalul play-off-ului mai sunt cinci etape de disputat, în joc au mai rămas 15 puncte, insuficiente pentru ca echipa de pe locul 3 să poată depăşi liderul.

Ca urmare, echipa orădeană a mai bifat o performanţă în acest sezon al Ligii a III-a, după aceea de a fi singura echipă neînvinsă dintre toate participantele la cele 10 serii.

De altfel faptul că şi-au atins obiectivul de a obţine accesul la baraj cu 5 etape înainte de finalul play-off-ului este elocvent în ce privește evoluţia şi rezultatele roş-albaştrilor din actualul sezon.

În cele cinci etape care au mai rămas până la baraj, FC Bihor se va bate în continuare pentru a încheia pe primul loc, însă şi aici are un avantaj considerabil de 9 puncte faţă de Politehnica Timişoara, echipa de pe locul 2, care are numai 47 de puncte.

Obiectivul ar putea fi atins de orădeni chiar de săptămâna viitoare, când vor juca la Timişoara cu Poli, iar în cazul unui succes ar mări diferenţa la 12 puncte în clasament. Acest fapt ar face ca matematic echipa FC Bihor să nu mai poată fi depăşită la puncte până la final de alb-violeţi, ci, în cel mai rău caz, doar egalată.

Meciul Politehnica Timişoara - FC Bihor Oradea se va desfăşura sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17, pe Stadionul Electrica din Timişoara.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!