Joi, la sediul Federaţiei Române de Fotbal s-a stabilit programul campionatului Ligii a II-a, ediţia 2011-2012. Cele două echipe bihorene componente ale acestui eşalon, FC Bihor şi Luceafărul, au fost repartizate în seria a II-a, cea vestică, şi vor avea un debut de campionat diferit.

În prima etapă, programată pe data de 20 august, Luceafărul Oradea, fiind echipă nou-promovată, va evolua pe teren propriu, în compania grupării Mureşul Deva, în timp ce pentru FC Bihor sorţii au decis să debuteze în deplasare, tocmai la Timişoara, în compania lui Poli.

Adversarul lui FC Bihor este unul de tradiţie în fotbalul românesc, "rănit în orgoliu" prin retrogradarea în eşalonul secund. Cele două echipe, FC Bihor şi Poli, vor reedita astfel jocurile amicale din această vară, când la Oradea "roş-albaştrii" s-au impus cu scorul de 3-1, în timp ce la Timişoara "alb-violeţii" au câştigat la limită, cu 1-0.

În etapa a II-a, FC Bihor va primi, pe data de 27 august, replica echipei Unirea Alba Iulia, în timp ce Luceafărul va evolua în deplasare la Piteşti, în compania celor de la FC Argeş.

În ruda a III-a, Luceafărul va evolua pe teren propriu în compania celor de la Juventus Bucureşti, iar FC Bihor în deplasare, pe terenul echipei Gaz Metan CFR Craiova.

Duelul din turul campionatului pentru cele două echipe bihorene va avea loc în cadrul etapei a VI-a, pe terenul formaţiei FC Bihor.


Iată programul primei etape din Seria a II-a a Ligii a II-a, din data de 20 august:

Chindia Târgovişte - Gloria Bistriţa
Luceafărul Oradea - Mureşul Deva
FC Maramureş - FC Argeş
UTA Arad - Juventus Bucureşti
Gaz Metan CFR - Arieşul Turda
Unirea AIba Iulia - CSM Râmnicu Vâlcea
FC Timişoara - FC Bihor Oradea
CSM Slatina - Alro Slatina