În prima repriză a jocului de la Salonta pe care formaţia orădeană FC Bihor l-a disputat miercuri, în compania celor de la CS Vladimirescu, în poarta "roş-albaştrilor" s-a aflat un portar italian, Mauro Boerchio, venit în probe în această săptămână de la echipa de serie B din campionatul peninsular Bari.

După plecarea lui Pogacsics la Panionios Atena, conducerea şi staff-ul tehnic al orădenilor a hotărât să-i creeze concurenţă pe post goalekeeperului Călin Fildan, achiziţionându-l între timp şi pe tânărul Avram de la Bistriţa.

Mauro Boerchio, în vârstă de 22 de ani şi având o înălţime de 1,96 m, a făcut parte în sezonul trecut din lotul celor de la Bari, pe când aceştia evoluau în Serie A, prima ligă italiană, fiind al treilea portar şi tocmai de aceea nu a avut ocazia să apere în vreun meci.

El a sosit marţi la FC Bihor, iar antrenorii orădeni au vrut să-l vadă la lucru în meciul cu arădenii. Boerchio a fost în teren în primul mitan, însă nu prea a avut ce arăta, atacurile echipei de liga a III-a fiind sterile şi nepunându-i probleme serioase.

"Cred că a lăsat o impresie destul bună, dar cel mai în măsură să-i aprecieze calităţile este antrenorul cu portarii, Gendur", a declarat, la finalul jocului, câştigat de orădeni cu scorul de 2-1, antrenorul Stelian Farcău.

În aceste zile este aşteptat să sosească la echipa orădeană un alt jucător italian în probe. De această dată este vorba despre un fundaş dreapta.