În minutul 27 a fost consemnat primul corner al meciului, de care a beneficiat UTA, în minutul 33 gazdele au egalat la cornere, pentru ca în minutul 41 Elek să rateze o ocazie monumentală. Scăpat singur cu portarul, Benţe s-a dezechilibrat, a fost blocat, a urmat o centrare în faţa unei porţi rămase fără numărul 1, însă Elek n-a reuşit să-l bată pe Chindriş, ajuns fundaş-salvator, pe linia porţii.

Partea secundă avea să fie mult mai interesantă. În primul rând echipele s-au deschis ca un evantai pe faza ofensivă astfel că, pe un joc mai aerisit, au apărut şi ocaziile. Orădenii au reuşit să şi marcheze, prin Bundea, la 5 minute după reluare, dar golul a fost anulat pentru că fostul internaţional a executat lovitura liberă înainte ca arbitrul să fluiere.

Replica a venit de la Drida, tot după o lovitură liberă, scoasă fantastic de Fildan. De altfel portarii şi-au făcut datoria din plin, contribuind decisiv la remiza albă consemnată la final. Bălgrădean, fostul portar al lui Liberty, a fost providenţial la o altă lovitură liberă "marca Bundea", în timp ce portarul orădenilor, Călin Fildan, s-a opus la şutul lui Mihuţ, lovindu-se de rădăcina barei.

Atacanţii nu au găsit nicicum soluţia potrivită. Ţucudean a avut o execuţie superbă, dar pe lângă, în timp ce Filip l-a întins ca un resort pe Bălgrădean.

Ambele echipe puteau câştiga acest meci. Deosebirea este că orădenii şi-au creat ocazii pe baza jocului prestat, în timp ce oportunităţile de a marca ale arădenilor au fost rodul întâmplării. "Una ne-am propus să jucăm şi altceva a ieşit", a recunoscut la final antrenorul Roland Nagy, care, împreună cu directorul tehnic Ionuţ Popa, pregătesc echipa UTA.

Antrenorul care a reuşit ultima promovare a lui FC Bihor în Divizia A, în 2003, a răbufnit la adresa modului de organizare a campionatului. "Asta nu este o competiţie fotbalistică! Este o batjocură la adresa noastră. Joacă cine vrea, când vrea. Şi pentru noi şi pentru Bihorul acesta a fost primul meci în acest an. Am jucat acum, etapa viitoare iar nu joc, apoi am cu Drobeta care s-a retras, deci mai joc de Paşti şi de Sfântu Ilie!", a spus Ionuţ Popa.

Îndemnul la fair play a cuminţit din start galeriile, care nu au înjurat niciodată pe parcursul jocului, fapt fără precedent şi demn de felicitat!


FC Bihor - UTA 0-0

FCB: Fildan - Ţîrca, Muscă, Tînc, S. Tegzeş - Chiş, Filip (82 Coroian), Bundea, Sorian - Benţe (58 Lukacs), Elek (72 Luca). Antrenor principal: Dan Dobai.

UTA: Bălgrădean - Mihuţ (86 Toc), Pascariu, Manea, Buican - Chindriş, Drida, Pecarov, Tobă (46 Roman) - Mitu (64 Apostol) - Ţucudean. Director tehnic: Ionuţ Popa.

Arbitri: Mugurel Vădan (Bucureşti) - la centru; Bogdan Medrea şi Nicolae Dobrică (Râmnicu Vâlcea) - asistenţi, Constantin Făniţă (Timişoara) - rezervă. Observatori FRF: Ion Mureşan (Timişoara), Iosif Vigu (Satu Mare).