Până sâmbătă la prânz FC Bihor va şti sigur unde va evolua în ediţia viitoare a Campionatului Naţional de Fotbal, în Liga I sau în Liga a II-a.

Miercuri şi joi reprezentanţii clubului de fotbal fanion a judeţului, în frunte cu preşedintele Şerban Morcan, au fost prezenţi la Lausanne, în Elveţia, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde au avut loc audieri în urma memoriului depus de clubul orădean ca urmare a faptului că i-a fost retrasă licenţa pentru prima ligă pentru sezonul 2011-2012 de către Comisia de Apel a Federaţiei Române de Fotbal.

"Ne-am prezentat argumentele şi suntem încrezători. În maxim 48 de ore ni se va da un verdict", a declarat pentru BIHOREANUL Şerban Morcan. Astfel, până cel târziu sâmbătă la prânz, când expiră cele 48 de ore, clubul FC Bihor va primi un verdict în acest caz şi va cunoaşte sigur în ce ligă va evolua în ediţa următoare de campionat, în Liga I, acolo unde şi-a câştigat, pe teren, dreptul, sau în Liga a II-a, ca urmare a neacordării licenţei pentru primul eşalon.

La TAS au fost prezenţi în aceste zile, de 13 şi 14 iulie, la audieri, şi reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru şi Adrian Stângaciu, care şi-au susţint apărarea.

După cum se ştie, miercuri şi joi, au avut loc audieri şi în cazurile similare ale cluburilor Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa. După unele informaţii este posibil ca cei de la Gloria să primească verdictul până vineri.

În orice caz, până la sfârşitul acestei săptămâni, cele trei cluburi îşi vor cunoaşte cu siguranţă destinaţia din viitoarea ediţie de campionat.

Într-o altă ordine de idei, echipa FC Bihor va susţine vineri seară, la Timişoara, un nou joc amical, de verificare, revanşa cu Poli. Acest meci se poate transforma şi într-un moment de sărbătoare pentru cele două echipe, în cazul în care până atunci vor primi un raspuns favorabil de la TAS.