După ce a debutat în campionat, echipa orădeană de fotbal se pregăteşte să susţină primul joc din noul sezon competiţional şi-n Cupa României. În acest sens, în turul V al competiţiei KO din fotbalul românesc, "roş-albaştrii" orădeni fac miercuri deplasarea la Hidişelul de Sus, pentru confruntarea cu echipa locală FC, una dintre revelaţiile Cupei României din primele patru tururi.

Meciul dintre FC Hidişel, echipă de ligă a IV-a, şi FC Bihor, care evoluează în liga a doua, este programat miercuri, de la ora 16.30 şi va fi arbitrat la centru de Florin Ovidiu Mazilu din Satu Mare.

Dacă echipa din Hidişel a disputat toate cele patru tururi de până acum, intrând în competiţie din postura de câştigătoare a fazei judeţului Bihor, FC Bihor debutează în competiţie direct în acest tur, al V-lea.

"Cupa României este o competiţie a surprizelor. Sper să facem un joc bun şi să continuăm. Vor juca şi jucătorii care au evoluat mai puţin", a declarat antrenorul principal al FC Bihor, Gheorghe Ghiţ.

De partea cealaltă, jucătorii de la FC Hidişel sunt onoraţi că vor da piept într-o dispută oficială cu echipa fanion a judeţului şi speră să se comporte cât mai bine, cu atât mai mult cu cât pe teren propriu a eliminat echipe precum Naţional Sebiş, Şoimii Pâncota sau CS Oşorhei.

Meciul are loc într-o singură manşă, iar în caz de egalitate, după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri. Dacă egalitatea persistă, se va trece la lovituri de departajare de la 11 metri.

Echipa care se va impune va obţine calificarea pentru faza şaisprezecimilor de finală, acolo unde va întâlni un adversar din prima ligă.

Faza a V-a a Cupei României a debutat marţi, când Rapid Bucureşti s-a calificat după prelungiri, ASA Tg. Mureş a pierdut la penalti, iar CSU Craiova a cedat la două goluri diferenţă la Târgovişte.


Turul V al Cupei României - Timişoreana:

Marţi, 10 septembrie:

FCM Dorohoi (BT) - CS Municipal Studenţesc Iaşi (IS) 3-2
SC FC Voluntari (IF) - SC FC Rapid SA Bucureşti (B) 0-1 (d.p.)
CS Baloteşti (IF) - ACS Berceni (IF) 0-1
FC Chindia Târgovişte (DB) - SCU Craiova SA (DJ) 3-1
CS Sănătatea S.P. Cluj (CJ) - AS FC ASA Târgu Mureş 2013 (MS) 5-4 (11 m)

Miercuri, 11 septembrie:

SC Bacău (BC) - FCM Dunărea Galaţi (GL)
FC Farul Constanţa (CT) - SC CF Brăila SA (BR)
FC Gloria Buzău (BZ) - CS FC Clinceni (IF)
CS Petrolistul Boldeşti (PH) - CS Unirea Tărlungeni (BV)
CSM Râmnicu Vâlcea (VL) - FCU Craiova SA (DJ)
AS Armata Aurul Brad (HD) - CS Metalul Reşiţa (CS)
CS Ripensia Timişoara (TM) - SC FC UTA SA (AR)
FC Hidişelul de Sus (BH) - CS FC Bihor Oradea (BH)
AS Avântul Bârsana (MM) - ACF Gloria 1922 Bistriţa (BN)