Federaţia Română de Baschet a anunţat vineri pe site-ul oficial că a aprobat sancţionarea brigăzii de arbitri care a oficiat primul meci al finalei Ligii Naţionale dintre CSM Oradea şi CSU Asesoft Ploieşti, câştigat de orădeni cu scorul 105-93.

"Având în vedere interesul Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet de a asigura arbitraje corecte, CCAB a dispus analiza video a meciurilor 1 şi 2 din Finala play-off a LNBM, dintre CSU Asesoft Ploieşti şi CSM Oradea", se arată în informarea Federaţiei.

În urma analizei video şi a raportului Comisiei Tehnice, Colegiul Central al Arbitrilor a decis să-l sancţioneze cu avertisment pe Alexandru Olaru "pentru lipsa de atenţie şi de concentrare în timpul jocului la care este delegat".

Olaru se află la cel de-al doilea avertisment, lucru care-i transformă sancţiunea în suspendare pentu o etapă. "Întrucât CCAB a considerat că maniera de arbitraj nu a fost uniformă pe toată durata jocului şi s-au sancţionat unele greşeli uşoare s-a propus mărirea sancţiunii pentru acest arbitru cu suspendare de încă o etapă. Suspendarea finală pentru arbitrul Alexandru Olaru este de 2 etape", se arată pe site-ul FRB.

Arbitrul Ciprian Stoica a fost şi el pedepsit, primind direct o suspendare de două etape "pentru arbitraj cu greşeli repetate (...) care nu au influenţat însă rezultatul final". Şi arbitrul Dragoş Nicolae a primit o suspendare pentru două etape din cauza unor greşeli repetate. "Deoarece arbitrul Dragos Nicolae este la a doua sancţiune, CCAB a propus suspendarea acestuia pentru 4 etape. Suspendarea finală pentru arbitrul Dragoş Nicolae este de 4 etape", precizează reprezentanţii Federaţiei.

CSM Oradea a depus la începutul săptămânii un memoriu la Federaţia Română de Baschet în cadrul căruia contestau peste 30 de decizii eronate luate în ambele meciuri disputate la Ploieşti, câte 15-16 pe partidă, adăugând şi secvenţele video pe care le incriminează.

Forul a decis să sancţioneze doar arbitrii care au oficiat în prima partidă nu şi trio-ul Marius Ciulin, Fabiana Martinescu, Bogdan Podar, care a fluierat în cel de-al doilea meci al finalei, pierdut de CSM Oradea cu scorul de 76-95.

Clubul orădean nu a primit încă un răspuns oficial din partea Federaţiei la memoriul depus.