Prin intermediul unui comunicat postat, duminică, pe site-ul său oficial, Federaţia Română de Fotbal a ieşit, în sfârşit, la rampă şi a făcut anumite precizări legate de procesul de licenţiere al echipelor din Liga I şi competenţa Comitetului Executiv, care se va reuni pe data de 20 iunie.

Oficialii federali încearcă, astfel, să clarifice situaţia actuală şi să infirme speculaţiile apărute în presă.

Reprezentanţii FRF susţin în comunicat că în şedinţa Comitetului Executiv, din data de 20 iunie, nu se vor pune în discuţie deciziile comisiilor de licenţiere, ci doar aspecte legate, în general, de procesul de licenţiere. Cazuri particulare ale unui club sau altul nu vor fi discutate în respectiva şedinţă, ci doar se vor constata rezultate procesului de licenţiere şi se vor lua hotărâri în consecinţă, pe baza ROAF.

"Cmitetul Executiv al FRF nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte procesul de licenţiere a cluburilor, unul independent, acesta fiind încheiat la nivelul Ligii I. ntr-adevăr, forului mai sus menţionat i se poate prezenta, conform Ordinii de Zi, o informare cu privire la procesul de licenţiere încheiat sau având drept tematică procesul de licenţiere în ansamblul său. Atât şi nimic mai mult", se arată în comunicat.

Astfel, este puţin probabil ca pe 20 iunie să apară vreo schimbare majoră în ceea ce priveşte formaţiile FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor Oradea, care şi-au câştigat dreptul de participare în Liga 1 pe teren, dar nu au primit licenţă pentru sezonul 2011-2012.

Cu toate acestea, apropiaţii celor trei echipe continuă să spere într-o măsură favorabilă pe data de 20. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a promis încă dinaintea încheierii procesului de licenţiere pentru echipele provenite din Liga a II-a, cum că "încearcă să găsească o soluţie ca Timişoara, Bistriţa şi Bihorul să poată evolua în prima divizie". Să sperăm că aşa va fi, având în vedere că influenţa şi cuvântul lui Dragomir cântăresc de fiecare dată în forurile de conducere ale fotbalului românesc preşedintele Ligii.