Comisarul european Corina Crețu s-a declarat "oripilată" de campania antieuropeană dusă de PSD, care "riscă să ne întoarcă cu 30 ani înapoi și să impună Cortina de Fier", lăudând în schimb Primăria din Oradea pentru modul în care a „reușit să atragă fonduri europene”. Ea a făcut aceste declarații duminică, la evenimentul de lansare a candidaților Pro România la alegerile europarlamentare din 26 mai, desfăşurat în Bucureşti.

"Cine a vorbit în ultimii ani despre spitale, școli sau autostrăzi? Numai despre justiție și procesul domnului Dragnea. Nu se poate așa ceva!", a strigat Corina Crețu, arătând că niciodată Uniunea Europeană nu a fost atât de atacată.

"Eu sunt oripilată de această campanie antieuropeană, care riscă să ne întoarcă cu 30 de ani înapoi. Dacă acum 74 de ani alții au impus Cortina de fier, noi riscăm zi de zi, tolerând acest limbaj antiruropean, nationalist, agresiv la adresa liderilor europeni, riscăm ca Cortina de fier să se impună singura, încet, dar sigur", a declarat Corina Crețu.

Comisarul european a lansat un atac dur la adresa conducerii PSD și a avut un mesaj pentru foștii săi colegi din partid. "Niciodată acest proiect european nu a fost atât de mult atacat cum este astăzi din interior și iată că și de aici, dintr-o țară care s-a bucurat de libertăti, în care au murit oameni la Revoluție. Azi, oamenii sunt amenințați să nu nu vină la mitinguri, sunt cenzurați la televizor. În ce țară trăim, în ce țară trăim? (...) Mă adresez foștilor colegi - să fie conștienți că sunt instrumente în numele așa-zisei loialități - loialitate față de cine, față de un om? (...) Cine a vorbit în ultimii ani despre școli, spitale, infrastructură. Justiție și numai procesul domnului Dragnea. Nu se poate așa ceva!", a strigat Crețu.

Ea a mai menționat faptul că a fost criticată pentru faptul că a mers să felicite primari de la alte partide care au reușit să construiască lucruri tarinice pentru comunităţile locale, în vreme ce cei aflați la putere nu realizează importanța utilizării fondurilor europene.

"Felicitări echipei de la Primăria Oradea pentru ca au reușit să atragă fonduri europene! Au reușit să atragă mai mulți bani decât alte administrații locale", a spus Creţu. „Felicitări, Oradea!”, a strigat ea de la microfon, primind urale din partea delegaţiei Pro România din Bihor.

După cum se ştie, Corina Creţu a fost prezentă, la invitaţia primarului liberal Ilie Bolojan, la finele anului trecut la inaugurarea Podului Centenarului din Oradea, realizat din fonduri europene.

Lista pentru alegerile europarlamentare a Pro România este deschisă de Victor Ponta, urmat de Corina Creţu, Mihai Tudose și Iurie Leancă, fostul premier al Republicii Moldova.