Poliţia Locală Oradea a identificat şi sancţionat cu o amendă substanţială femeia care, ieşită în oraş cu soţul şi copilul, a lăsat două pungi cu gunoaie, pe care le-a scos din portbagajul maşinii, la poarta unei case de pe strada Iuliu Maniu. Întâmplarea a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale unei locuinţe. 

BIHOREANUL a prezentat, marţi, întâmplarea rușinoasă, precum şi filmarea primită de la un cititor, care o publicase şi pe reţelele de socializare. 

"Duminică, 31 mai, a apărut pe reţelele de socializare o filmare în care, pe strada Iuliu Maniu, persoane necunoscute scot din portbagajul maşinii deşeuri pe care le aruncă sub o poartă. Poliţia Locală Oradea s-a autosesizat în acest caz, efectuând verificări în vederea identificării persoanelor vinovate şi a identificat azi, 3 iunie o persoană de sex feminin, care este vinovată de această acţiune", se arată într-o informare trimisă miercuri seara de Primăria Oradea. 

Orădeanca a fost amendată cu 1.000 de lei pentru gestul ei, în baza Regulamentului privind administrarea şi întreţinerea spaţiilor publice situate în intravilan, măsuri şi reguli specifice pentru protecţia mediului în Municipiul Oradea (HCL 873/2018).

"Pe această cale, dorim să încurajăm cetăţenii şi să le reamintim să nu ezite să ne ceară sprijinul în orice situaţie în care asistă sau au cunoştinţă despre săvârşirea unei contravenţii sau a oricărei faptei antisociale, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale Oradea, 0259 969", transmit reprezentanţii municipalităţii.