Ministrul de interne Carmen Dan i-a vizitat, sâmbătă, la spital, pe jandarmii răniţi în ciocnirile cu manifestanţii la protestele de vineri din Piaţa Victoriei. După ce anterior colegii jandarmi au spus despre femeie că are o posibilă fractură de coloană cervicală şi s-ar putea să rămâne paralizată, Carmen Dan le-a spus jurnaliştilor că femeia-jandarm lovită de huligani e într-o stare "foarte bună".

HotNews.ro scrie că ministrul le-a spus jurnaliştilor că a ţinut să vină să îi vadă pe cei trei jandarmi internaţi la Spitalul Floreasca, precizând că toţi "sunt bine".

"Am dorit să stau eu de vorbă, personal, cu cei trei colegi: cu Ştefania, Cristi şi Marius. Veştile sunt îmbucurătoare: băieţii se vor externa mâine, Stefania este puternică, încrezătoare şi este bine, nu sunt în momentul acesta motive de îngrijorare. Are foarte multe contuzii, multiple traumatisme, dar, repet, starea ei este foarte bună. A vorbit în această dimineaţă şi cu un psiholog, ceea ce mă bucură", a spus Carmen Dan.

Ea a adăugat că, în urma discuţiilor cu cei trei jandarmi, a identificat la toţi "sentimentul datoriei îndeplinite".

Anterior, şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost în vizită la răniţii de la Floreasca, şi a anunţat că femeia-jandarm este "foarte bine" şi că nu a avut coloana fracturată aşa cum s-a vehiculat. "Are un hematom aici (indică zona cefei - n.r.). Este foarte bine fizic, mă aşteptam la cu totul şi cu totul altceva. Nu este la terapie intensivă (...) Nu, nu are coloana ruptă", a spus Pintea.

Declaraţiile au venit după ce reprezentanţii Jandarmeriei au transmis că femeia jandarm "a fost internată cu fractură la coloana cervicală. Mai mult, sâmbătă dimineaţă, Marius Militaru, şef Serviciu Comunicare Jandarmeria Română, le-a spus jurnaliştilor, în conferinţă de presă, că jandarmeriţa "s-ar putea să rămână paralizată pe viaţă".

"Am văzut multe titluri care insinuau că jandarmii şi-au abandonat colegii. Nimic mai fals. Ce s-a întâmplat cu exactitate la acel moment va rezulta în urma verificărilor pe care noi le facem de fiecare dată în urma unor misiuni de amploare. Jandarmii nu-şi abandonează camarazii şi sunt dispuşi să-şi sacrifice viaţa, au demonstrat-o în nenumărate rânduri în teatrele de operaţii. Dincolo de intervenţiile dificile de aseară, de departe, cea mai dificilă intervenţie a fost să explicăm părinţilor colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viaţă", a spus locotenent colonel Marius Militaru, potrivit agenției de știri Mediafax.