Fanatica jihadistă care a ucis-o anul trecut, pe 1 decembrie, pe profesoara bihoreană Ibolya Ryan, în toaleta mall-ului Reem Island din Abu Dhabi, a fost condamnată la moarte de un tribunal din Emiratele Arabe Unite, a anunţat Realitatea Tv, citând presa locală.

Potrivit surselor menţionate, femeia care a înjunghiat-o pe bihoreancă se numeşte Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi, are 30 de ani şi este de origine arabă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Ibolya Ryan avea 47 de ani şi era cetăţean american, ea lucrând ca educatoare în Emiratele Arabe Unite din septembrie 2013. Crima a şocat o lume întreagă. Bihoreanca a fost atacată după ce pe un site controlat de terorişti a apărut un mesaj care îi îndemna pe toţi credincioşii musulmani să atace profesorii care activează la şcolile americane din regiunea respectivă.

Criminala şi-a ales victima la întâmplare.

În urma anchetei, procurorii au descoperit că jihadista a intrat în mall, după care şi-a urmărit victima la toaletă unde a înjunghiat-o de 6 ori. Bihoreanca a murit imediat, din cauza rănilor grave.

La percheziţiile efectuate în casa ucigaşei, anchetatorii au găsit ulterior şi explozibil pe care probabil intenţiona să-l utilizeze în alt atac terorist.

Ibolya Ryan avea 47 de ani şi a lăsat orfani trei copii, o fată de 13 ani şi doi gemeni de 11 ani. Femeia a fost înmormântată acasă, la Şimian.

Blastingnews.ro notează că din cauza agresivităţii tot mai mari a Statului Islamic, care a declanşat o adevărată sarabandă de atentate în întreaga lume, în încercarea de a intimida pe oricine i se opune, această condamnare vine să arate că nu toate statele lumii arabe susţin metodele teroriste şi, mai mult, iau măsuri dure împotriva terorismului, indiferent de forma de exprimare a acestuia.

Chiar dacă, până în prezent, statul român n-a avut atacuri directe ale jihadiştilor şi cetăţenii români nu au avut foarte mult de suferit de pe urma atacurilor teroriste, ultimele atentate produse vineri, precum şi atenţionări ale SRI, arată că nici România nu este ferită în totalitate de nebunia teroriştilor. În ultimele luni, mai multe persoane de origine arabă au fost expulzate din România deoarece încercau să facă propagandă Statului Islamic şi să recruteze noi terorişti pentru această organizaţie, precizează sursa citată.