Femeia în vârstă de 41 de ani, care, luni seară, la o staţie de pe strada 22 Decembrie, a fost prinsă de uşa din mijloc a unui autobuz OTL din cauza unui şofer neatent şi, potrivit poliţiştilor, a fost târâtă câţiva metri, s-a înţeles cu şoferul autobuzul şi nu va depune plângere împotriva acestuia şi nici împotriva societăţii de transport în comun.

Anunţul a fost făcut, vineri, într-o conferinţă de presă de directorul OTL, Csuzi Istvan, care a precizat că femeia "a forţat uşa autobuzului" dorind să intre când autobuzul deja pornea şi, în urma incidentului s-a ales cu piciorul rupt. De asemenea, Csuzi a precizat că este posibil ca femeia să fi ajuns la o înţelegere, conştientă că este parţial şi vina ei, nu numai a şoferului, care n-a văzut-o şi a pornit.

Pe această cale, directorul OTL a anunţat că faţă de anul trecut, în 2012 incidentele cu autobuze şi tramvaie (care includ vandalizări, tamponări, incidente cu pasageri care nu s-au asigurat în timpul călătoriei, etc.) au crescut cu 65% faţă de anul trecut, ajungând la aproape 80. Însă, Csuzi a precizat că doar în 30% din cazuri, şoferii ori vatmanii OTL au fost vinovaţi.

"Este posibil ca incidentele din culpa şoferilor să fi crescut şi din cauza optimizărilor pe care le-am făcut pe anumite trasee pentru a reduce costurile. Din cauza acestora, unii şoferi muncesc mai mult. Vom încerca să rezolvăm problema astfel încât să nu fie atât de încărcaţi", a declarat şeful OTL.

Prezent la conferinţa de presă, directorul tehnic Viorel Mircea Pop a precizat că din cauza creşterii numărului tamponărilor din culpa şoferilor societatea va trebui să plătească mai mult pe asigurările RCA pentru anul viitor, cu aproximativ 15%.

Pe de altă parte, Csuzi Istvan a făcut un apel către călători să fie mai atenţi şi să se asigure în timpul mersului cu mijloacele de transport în comun pentru ca, în eventualitatea unui mic incident, să nu rişte să se lovească ori să cadă.