În cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere, 144 de femei din 12 comune din Bihor vor fi şcolite despre cum se face o afacere de succes.

Cursurile sunt gratuite şi fac parte din proiectul "Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei", proiect realizat de Facultatea de Ştiinţe Economice din Oradea şi finanţat prin fonduri europene.

Obiectivele acestor activităţi de instruire sunt, potrivit unui comunicat de presă al facultăţii, formarea culturii antreprenoriale, creşterea abilităţii de a transforma ideile de afaceri în acţiuni concrete, prin furnizarea informaţiilor necesare privind mediul de afaceri şi oportunităţile existente pe plan local, elaborarea unui plan, organizarea şi derularea unei afaceri de succes, dar şi servicii de sprijin pentru iniţierea unui business, având ca efect generarea unui număr crescut de afaceri în mediul rural.

La finalul cursului, femeile vor fi evaluate prin concursul "Planul meu de afaceri", iar cele care vor dovedi că au învăţat ceva la cursuri, vor primi sumele minime necesare înfiinţării efective a unei firme.

Cursurile vor avea loc bilunar până la data de 30 septembrie în centrele rurale AntrES, aflate în sediile primăriilor din Auşeu, Vadu Crişului, Bratca, Budureasa, Roşia, Pomezeu, Diosig, Sălacea, Spinuş, Tinca, Avram Iancu, Tulca.