În cadrul proiectului mai amplu, intitulat "Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei", proiect finanţat din Fondul Social European cu 12,5 milioane de lei, Facultatea de Ştiinţe Economice şi partenerii săi au anunţat, vineri, demararea procesului de selecţie a grupului ţintă II, pentru instruirea gratuită în cadrul "Şcolii Antreprenoriale pentru femei în Centrele rurale AntrES din judeţul Bihor".

Centrele rurale AntrES au fost constituite cu sprijinul autorităţilor locale, în perioada mai - iunie 2009, la sediile a 12 primării din judeţ: Auşeu, Vadu Crişului, Bratca, Budureasa, Roşia, Pomezeu, Diosig, Sălacea, Spinuş, Tinca, Avram Iancu, Tulca. În aceste zile, până în 21 mai, are loc selecţia a câte 12 persoane la fiecare din cele 12 centre rurale, deci un total de 144 femei care simt nevoia să demareze o afacere proprie.

Pentru acest grup ţintă se urmăreşte formarea culturii antreprenoriale, creşterea abilităţii de a transforma ideile de afaceri în acţiuni concrete, prin furnizarea informaţiilor necesare privind mediul de afaceri şi oportunităţile existente pe plan local, elaborarea unui plan de afaceri, chiar sprijin pentru iniţierea unei afaceri.

Persoanele interesate se pot înscrie la sediul Primăriilor din Centrele rurale AntrES, prin depunerea dosarului de înscriere ce va conţine o copie a cărţii de identitate, curriculum vitae, scrisoare de intenţie (după un format tip primit în momentul depunerii dosarului).

Activitatea de instruire în cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei se va desfăşura la sediul Primăriei din Centrul rural AntrES, în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2010, bilunar, în zilele de vineri şi sâmbătă. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.antres.ro.