Organizaţia Femeilor Social-Democrate (OFSD) din Bihor a ţinut, vineri, la ora 15, în sala mare a Prefecturii, o conferinţă rapidă de alegeri, având în vedere faptul că, două ore mai târziu, la Casa de Cultură a Sindicatelor urma să înceapă conferinţa de alegeri a conducerii PSD Bihor.

Cele 140 de delegate au reconfirmat-o, cu unanimitate, prin vot deschis, pe profesoara universitară Lia Pop în funcţia de preşedintă a organizaţiei de femei a PSD Bihor, de altfel singura candidată. De asemenea, au fost reconfirmate prin vot cele 131 de membre în consiliul judeţean al organizaţiei.

Din lipsă de timp, amfitrioanele adunării au stabilit că votul pentru vicepreşedintele şi pentru celelalte membre ale Comitetului Executiv al organizaţiei de femei vor fi alese într-o şedinţă ulterioară, urmând cel mai probabil – la fel ca în cazurile de mai sus – să nu intervină schimbări în structura de conducere.

La conferinţa Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) din Bihor au participat secretarul general al organizaţiei la nivel naţional, Maria Lazăr, primăriţa municipiului Reghin, Maria Precup, deputata Sonia Drăghici (la prezidiu), preşedinta organizaţiei municipale Erica Mang, consilierele locale din Oradea Doina Bunea, Lila Debelka şi Adelina Coste, consilierul judeţean Alina Popa, precum şi şefa de cabinet a prefectului Claudia Timofte, fosta preşedintă a OFSD Bihor.

În cadrul conferinţei, femeile social-democrate şi-au propus în programul pe următorii ani inclusiv să caute soluţii de ajutorare a copiilor neasistaţi, adică cei care au rămas fără părinţi ori s-au rătăcit, din taberele de refugiaţi.

Lia Pop este profesoară universitară la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, iar recent şi-a lansat a doua carte intitulată "Despre preşedinte în democraţie", menită să explice ce înseamnă această funcţie în mai multe ţări europene şi nu numai.