Un fenomen bizar s-a produs miercuri seară la Sântandrei. Vizibilitatea în zona noii centuri ce tranzitează comuna și a drumului expres ce leagă centura Oradea de autostradă a fost afectată, după ce în zonă s-a ridicat un nor de ceea ce părea a fi praf gros roșiatic.

S-a întâmplat în jurul orei 19, pe un vânt puternic, când pentru județul Bihor a fost anunțat cod portocaliu de furtuni.

Potrivit informațiilor disponibile pe rețelele de socializare, șoferii care au tranzitat Centura Sântandrei, cel puțin în zona în care aceasta rulează paralel cu noul drum expres, aproape de noul pod peste Crișul Repede, au văzut cum cerul se întunecă brusc.

Nu este clar ce fel de particule a creat norul. Este posibil să fie vorba despre particule de praf ce ar putea avea legătură cu recentele șantiere din zonă.

Cert este că fenomenul s-a văzut pe o rază de câțiva kilometri, inclusiv din Oradea.

Norul de particule a fost dus de vânt spre oraș.

Conform unor martori, totul a durat circa 15 minute, după care a început să plouă torențial, iar norul a dispărut.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, mai multe localități din Bihor au fost vizate, miercuri seară, de avertizări meteo de tip cod portocaliu de vreme instabilă.

ISU Crișana a transmis mesaje Ro-Alert în mai multe localități, inclusiv Oradea și Sântandrei, sfătuindu-i pe cetățeni să se adăpostească, avertizându-i că se anunță furtuni cu vijelii și grindină.

Detalii, în articolul „Mesaj Ro-Alert în Oradea și în alte localități din Bihor: „Luați măsuri de adăpostire!”

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!