Acelaşi decor, aceleaşi sunete, aceeaşi oameni, aceleaşi haine şi aceleaşi gesturi. Dar nu şi aceeaşi fericire.

Spectacolul "Cometa", de Justine del Corte, a reprezentat cea dintâi premieră a Teatrului Regina Maria din 2014 şi a fost pus în scenă, în premieră pentru România, de regizorul Radu-Alexandru Nica. Premiera s-a jucat sâmbătă seara, la Sala Mare, plină ochi de orădeni amatori de teatru.

Într-un decor idilic de vară, Elisabeth (Mihaela Gherdan) încearcă să-şi recreeze propria nuntă care a avut loc în urmă cu 10 ani sperând că astfel va putea simţi din nou fericirea de atunci, dar şi împinsă de gândul că într-o zi va muri, iar până atunci vrea să-şi adune cât mai multe amintiri frumoase.

Îşi convinge soţul, pe Arthur (Richard Balint), să participe la toată absurditatea aceasta, dar şi pe ceilalţi invitaţi, care poartă aceleaşi haine şi trebuie să spună aceleaşi replici. Dacă nu şi le amintesc, mireasa, care este şi regizorul nunţii "pe repeat", le caută într-un scenariu scris.

Numai că, evident, întoarcerea în timp nu este posibilă, ba din contră, frustraţi de această repetiţie, participanţii la nuntă încep să dezvăluie secrete bine ascunse, dar şi vise devenite, între timp, imposibile.

Cei care au ratat premiera pot vedea "Cometa" pe 12, respectiv 22 martie, tot la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.