Un colecţionar pasionat de autovehiculele italiene, al cărui nume nu se cunoaşte încă, a bătut recordul mondial în ceea ce priveşte valoarea licitată pentru un autoturism.

Acesta a plătit 16,4 milioane de dolari pentru un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957. Preţul include şi un procent de 10% perceput de casa care a organizat licitaţia, Goodings&Co.

Tranzacţia de 16,4 milioane de dolari indică faptul că piaţa pentru autovehiculele de cursă marca Ferrari este extrem de competitivă. Colecţionarii doresc să aibă cele mai semnificative exemplare, ca puncte forte ale colecţiilor lor", a declarat McKeel Hagerty, preşedintele Hagerty Insurance, compania de asigurare a cumpărătorului.

Maşina este prima Testa Rossa construită, are 300 de cai putere şi o transmisie manuală în patru trepte. Autovehiculul a fost folosită pentru curse timp de 8 ani, atât pe pistele din Europa cât şi pe cele din SUA. De asemenea, modelul este un prototip pentru toate celelalte Testa Rossa de cursă construite ulterior.

Precedentul record pentru o maşină vândută la licitaţie a fost înregistrat tot de un model Testa Rossa. Pentru maşina din 1957 s-a plătit în 2009, în Italia, 12 milioane de dolari. Cu toate acestea, cel mai mare preţ oferit vreodată pentru o maşină, a fost de două ori mai mare şi tot pentru un Ferrari. Este vorba despre o tranzacţie privată, a mai spus Hagerty.