Se apropie ziua Oradiei, iar autoritățile au anunțat deja cum va fi restricționat traficul rutier în zona centrală, cu prilejul ceremoniei și concertelor.

După doi ani de pandemie, municipiul va fi în sărbătoare, fiind programată prima ediție FestiFall din 2019 încoace. Programul evenimentelor nu a fost făcut public încă, dar șoferii trebuie să știe că mai multe străzi vor fi închise din acest motiv.

Mai precis, pe 12 octombrie, de ziua Oradiei, circulația auto va fi restricționată pe strada Independenței și pe Podul Sfântul Ladislau între orele 14:00-14:10, pe perioada deplasării detașamentului de onoare, a oficialităților și a tuturor invitaților spre Piața Regele Ferdinand, mai exact la Statuia Reginei Maria.

„În această zonă, pentru desfășurarea în bune condiții a ceremonialului, circulația auto din străzile Patrioților și Iosif Vulcan va fi restricționată în intervalul orar 14:10-14:35. Restricții vor fi și între 14:35 și 14:50, când participanții la manifestări se vor deplasa pe traseul str. Iosif Vulcan – str. Libertății – str. Aurel Lazăr”, a anunțat miercuri Primăria Oradea.

De asemenea, între 14 și 16 octombrie, când se va desfășura FestiFall, mașinile nu vor avea acces pe strada Independenței, în Piața Unirii și în Piața Regele Ferdinand.

Concret, în Piața Unirii și pe podul Sf. Ladislau, traficul va fi interzis pe 14 octombrie între orele 19 și 00, iar în zilele de 15 și 16, între orele 10 și 00. Pe strada Independenței, accesul mașinilor va fi interzis, cu excepția celor care merg în parcarea subterană și care vor putea ieși din garaj spre strada Piața 1 Decembrie.

În Piața Regele Ferdinand, restricțiile sunt identice ca în Piața Unirii, ceea ce va face ca accesul auto să fie interzis și pe strada Iosif Vulcan.

Toate acestea au fost decise marți de comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier în municipiul Oradea, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!