Cetatea a devenit sâmbătă după amiază punctul de atracţie al oraşului, unde, pe lângă spectacolele Festivalului Internaţional de Folclor, orădenii au putut savura mâncăruri alese din zece ţări şi să admire dansurile şi tradiţiile acestor popoare.

Totul, cu ocazia "Global Village", un târg multicultural, ce face parte din proiectul "Discover" derulat de AIESEC Oradea, în cadrul căruia voluntari din 10 ţări - România, Pakistan, Egipt, China, Portugalia, Tunisia, Algeria, Kyrgyzstan, Brazilia şi Taiwan - au venit în oraş, într-un schimb de experienţă.

Cei care au trecut pe aici au putut gusta specialităţi precum orez dulce ori salată tradiţională din Tunisia, sos tradiţional din Algeria sau bătutură cu Cocos şi vanilie din Egipt.

Festivalul s-a desfăşurat sub forma unui concurs, în care a contat atât mâncarea, cât şi obiectele tradiţionale, respectiv momentele artistice specifice prezentate. La final, juriul a stabilit că echipa din Pakistan, care a gătit o budincă de orez, a câştigat concursul.

"Deşi nu are legătură cu Festivalul Internaţional de Folclor, prin evenimentul de faţă, noi am vrut ca persoanele care nu pot să meargă să vadă tradiţia acestor popoare la ele acasă să "guste" o bucăţică din ele aici, într-un mediu multicultural", a explicat, din partea organizatorilor Bianca Bănică.

Dacă "Global Village" s-a desfăşurat doar pe parcursul după-amiezii de sâmbătă, duminică, în Cetate continuă Festivalul Internaţional de Folclor. Vezi mai jos programul!

Duminică - 31 iulie 2016

Ora 18:00 - Cetatea Oradea, Ceremonia de închidere, spectacol al ansamblurilor:

Grecia - Folk Dance Group of Agios Athanasios Thessaloniki

Israel - Alon Yizdrael Ensemble

Macedonia - KUD "BISER" Kichevo

Serbia - Folk Ensemble "Kostolac"

Slovacia - Folklore Ensemble HRIŇOVČAN

Turcia - "EKİN" Anatolıan Folk Dance Group - Zonguldak

Orele 19:10 - 21:00 - spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana