Festivalul de muzică clasică şi jazz cântată de artişti romi din Ungaria debutează vineri, de la ora 17, la centrul Posticum. În deschiderea festivalului de trei zile va cânta duo-ul Olah Kalman (pian) şi Klenyan Csaba (clarinet), urmând ca de la ora 19 pe scenă să urce Egri Janos Quartet. De la ora 20.30 vor cânta Szakcsi Jr. Trio, iar de la 22 Olah Kalman Sextet.

Ziua de sâmbătă aduce şi ceva inedit pentru un festival de muzică: lecţii de lucru manual, dar şi de introducere în lumea instrumentelor pentru copii. "Micuţii vor învăţa de pildă cum să facă un pulovăr, iar grupul Collegium din Carei le va prezenta instrumentele muzicale", a explicat pentru BIHOREANUL Artur Jyalai, organizatorul festivalului de clas-jazz. Activităţile pentru copii vor avea loc între orele 11 şi 15.

În seara aceleiaşi zile, de la ora 18 va concerta Collegium, de la 19 Szoke Nikoletta Quartet, iar de la 21 Babos Projekt Special.

Duminică vor concerta de la ora 18 Huszár Emőke şi Kristófi J., de la ora 19 Bader Oliver Trio, iar de la 20 HU-US şi Bader Oliver, care vor şi lansa un album. Festivalul se va încheia prin concertul de la ora 22 susţinut de Balasz Elemer Group.